"Am muncit, nu am tocit". Elevii de 10 ai Romaniei isi spun povestea anilor "fara weekend liber"
Pentru cei mai multi absolventi de liceu, un bacalaureat de nota zece pare un miracol. Insa pentru cei care au obtinut note maxime, este un lucru firesc, dupa toata munca de la scoala.
Nici unul dintre ei n-a tocit in ultimele zile, inainte de examen, ci s-a antrenat de 12 ani incoace. Multi au avut vreme si pentru pasiuni frumoase, poate nu intimplator legate de sport si performanta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Le cunoastem mai intai pe cele doua eleve de la Colegiul Gheorghe Lazar din Sibiu, care au terminat bacalaureatul cu 10 pe linie.
Povestea Iuliei este impresionanta: provine dintr-o familie cu 6 frati. Tatal nu lucreaza, iar mama este asistent al unuia dintre fratii ei, care are sindromul Down. Nu a luat nici o ora de meditatie, si cu toate acestea, a facut la acest examen lucrari fara greseala.
"Nu ma asteptam sa iau 10. Este multumirea mea si o multumire la adresa lui Dumnezeu. Sunt sigura ca sunt foarte multi elevi mult mai buni ca mine"
Vrea sa urmeze medicina acasa, in Sibiu. Colega ei de clasa, Stefania, a obtinut si ea media 10. Dar nu se inscrie deloc in ironizata categorie de tocilari.
Alte 3 absolvente de bacalaureat cu zece pe linie, sint de la Liceul Teoretic Gheorghe Sincai din Cluj. Daniela este olimpica la economie:
"Sacrificii au fost, pentru ca nu am mai avut weekenduri. Nu e greu sa inveti, e greu sa stai concentrat"
Nici Gabriela nu a luat vreo ora de meditatii, dar tot a terminat liceul cu media 9,97, iar bacalaureatul-impecabil.
"Nu regret orele pe care le-am pierdut invatand. Am incercat sa invat constant de-a lungul liceului si mai ales in clasa a 12-a"
Singurul absolvent de la colegiul Sf Sava din Capitala care a obtinut un zece curat e cu atat mai mandru, cu cat a reusit sa egaleze performanta de acum 10 ani a surorii lui.
''Nu pot sa spun ca a fost un efort supraomenesc, un efort normal, m-am pregatit, am dat tot ce am putut si am obtinut rezultatul"
Sa analizam acum un caz aparte din Bucuresti: pentru al treilea an consecutiv, Liceul Lauder Reut are o promovabilitate de suta la suta. Vlad, unul dintre absolventii de aici, poarta un tricou daruit de tatal lui, cu notele de la bacalaureat.
Din 2009 incoace, toti absolventii clasei a 12-a de la acest liceu au promovat bacalaureatul cu note mari.
"Cursuri intense, pregatiri, lunar simulari de examen, la noi in vocabular nu exista cuvantul NEREUSIT"
Acesti 14 tineri vor sa invete mai departe la universitati de la noi, dar si de la Viena, Manchester sau Leeds.