Elevii unui colegiu din Cugir au primit subiectele din 2019 la Geografie, la BAC. Ce a urmat

Ultima actualizare: 27-06-2020 09:43
Surpriza de care au avut parte elevii la BAC 2020
Pro TV

Elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au fost nevoiți să susțină proba la geografie, de la Bacalaureat 2020, de două ori în aceeași zi, din cauza unei greșeli a comisie de examen.

Potrivit alba24.ro, patru membri ai comisiei de examen de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir le-au dat elevilor subiectele greșite la proba de geografie de la BAC 2020. Mai exact le-au printat pe cele din 2019.

Dan Cherecheș, șeful de comisiei la nivel județean, a explicat că membrii comisiei au început să printeze în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase. Când au ajuns la subiectul de Geografie, acesta nu a putut fi printat și comisia a trecut mai departe.

După ce au terminat de tipărit toate subiectele, comisia a revenit la subiectul de Geografie și într-un final l-au scos la imprimantă. Numai că, aceștia nu și-au dat seama că l-au scos pe cel din 2019.

Dan Cherecheș a menționat că cei patru membri din comisie au verificat lizibiltatea subiectelor, dar nici unul nu a verificat și data.

Subiectele au fost duse în sălile de examen și predate elevilor. Aceștia au început să le rezolve, dar după un timp comisia de examen și-a dat seama că sunt greșite, însă era prea târziu.

După ce și-au dat seama de greșeala comisă, elevii au fost duși într-o altă sală de clasă unde au primit, apă, mâncare și cafea.

La ora 14.00, potrivit metodologiei, elevii au dat din nou examenul, dar de data aceasta cu subiectele de rezervă.

Cei patru vinovați au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nici o comisie de examen, a menționat Dan Cherecheș.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO