Bacalaureat 2020, proba la Limba şi literatura maternă. Ce nu au voie să facă elevii
BAC 2020, proba la limba și literatura maternă. Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale susţin, marţi, proba la Limba şi literatura maternă din cadrul examenului de Bacalaureat 2020.
Examenul a început la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, sunt așteptați să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă din cadrul examenului de Bacalaureat 2020, 6.479 de candidați, împărțiți astfel: limba maghiară - 5.540, limba germană - 782, limba slovacă - 43, limba sârbă - 13, limba croată - 5, limba turcă - 4, limba ucraineană - 80 și limba italiană - 23.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Bacalaureat 2020. Ce nu au voie să facă elevii
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Rezultate Bacalaureat 2020. Când se pot depune contestațiile
Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune - cea la alegere a profilului şi a specializării - este programată joi.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12,00.
Pentru prima dată, afişarea rezultatelor va fi diferită. Candidaţii vor primi un cod unic şi doar acesta va fi tipărit pe liste, cu notă şi media, fără numele titularului.
Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 - 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 - 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.
"În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", precizează MEC.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.
Rezultate Bacalaureat 2020. Cum este promovat examenul de BAC
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
- recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
- obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.
Elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie.
Sursa: Agerpres
Etichete: bacalaureat, rezultate bacalaureat, BAC 2020,
Dată publicare:
23-06-2020 08:26