Surpriza de care au avut parte elevii la BAC 2020: "Nu mă aşteptam"

Ultima actualizare: 23-06-2020 08:05

Absolvenții de clasa a 12-a susțin, marți, a doua probă a Bacalaureatului - la Limba și Literatura Maternă.

 

Luni, aproape 135.000 de tineri au dat piept cu subiectele la Limba și Literatura Română. Mulți au ieșit zâmbind din săli, semn că s-au descurcat.

 

În tot acest timp, părinții i-au așteptat în fața școlilor și și-au frânt mâinile de emoție.

Examenul a început la ora 9, însă elevii au ajuns în săli cu o oră mai devreme. Mulţi erau nerăbdători să înceapă şi se rugau să le pice subiectele ştiute.

Elev: "Să pice odată că nu se mai termina.
Reporter: Ai învăţat mult?
Elev: În ultimele 2 săptămâni chiar câte 10 ore pe zi."

Eleva: "Sunt foarte emoţionată. M-am pregătit foarte mult pentru examenul ăsta şi chiar sper să fie bine."

Elev: "Sper să nu pice scrisoarea. Nu prea ştiu deloc la scrisoare. Mă aştept să nu pice."

Tânărul se referea la piesa lui Caragiale, „O scrisoare pierdută", şi a avut ghinion. Absolvenţii de la uman au avut de caracterizat un personaj dintr-o comedie studiată, inclusiv "O scrisoare pierdută", iar cei de la real au analizat particularităţile unei comedii.

Elev: "Nu mă aşteptam să pice O scrisoare pierdută. Mă aşteptam la un Ion, la Moară cu noroc, dar nu a fost să fie. Mă aştept la un cinci măcar."

Eleva: "A picat ceva ce am ştiut. Bine că l-am învăţat ieri."

Eleve: "A fost super. Perfect. Cred că cea mai bună opera care putea să îmi pice. Câte pagini ai scris? 12 pagini. Pentru că am avut-o şi la simulare în clasa a 11-a, eram deja acomodata cu subiectul."

Momentele speciale au fost importalizate de părinţi.

În ceea ce priveşte viitorul...

Elev: "Planuri după bac? Să fac o petrecere, a fost ziua mea ieri şi după aceea să mă gândesc la facultate, eventual info, matematica."

Bacalaureat 2020, proba la limba și literatura maternă

 

Marți este programată probă la limba şi literatura maternă, pe 24 proba de profil şi pe 25 iunie probă la alegere.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.

Anul acesta exista şi o etapă specială pentru elevii care au avut temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius sau care au avut alte probleme medicale şi nu s-au putut prezenta. Emoţiile pentru ei încep pe 6 iulie şi vor putea da admiterea la facultate în acelaşi timp cu ceilalţi colegi."

Este vorba de 46 de candidaţi aflaţi în izolare şi 5 în carantină sau la spital. Un singur elev a avut temperatura peste 37,3.

În total, la proba de marți, s-au prezentat peste 134 de mii de candidaţi, în timp de peste 3 mii au fost absenţi. Pentru tentativa de frauda au fost eliminaţi din examen 85 de candidaţi, care nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni de BAC.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO