Noile modele lansate de Dacia. Cât ar putea să coste

Ultima actualizare: 07-09-2020 19:41

În plină pandemie, Dacia anunță lansarea a 3 modele noi: generația a 3-a de Logan, Sandero, și Sandero Stepway. Producatorul auto a publicat astăzi pozele mașinilor, dar fără prea multe detalii.

Jurnaliștii au descoperit însă, din fotografii, că vor fi ... mai bine dotate. Cum modelele Dacia, alături de cele Ford, de la Craiova, sunt în topurile vânzărilor din Europa, industria auto românească este unul dintre motoarele importante ale economiei.


Noile modele de la Dacia vor împânzi, în curând, toată drumurile din Europa. În prim plan este Sandero Stepway, urmează Sandero şi noul model Logan.

Toate au ajuns la a treia generaţie şi deşi informaţiile publicate de producător în comunicat sunt puţine, jurnaliştii au observat deja câteva elemente noi la Dacia.

De pildă, vor avea mai multe dotări, cum este autopilotul adaptiv, ascuns cel mai probabil într-un dreptunghi negru pe bara din faţă a maşinii.

Exteriorul este mult schimbat. Grila din față vine cu inserţii cromate, care urmăresc liniile farurilor led în formă de Y, iar mânerele uşilor se schimbă complet.

Sunt modificări şi la Logan. Noul Logan ar fi mai mare decât actualul model, cred jurnaliştii auto, care mai susţin că preţul ar putea creşte cu până la 1.000 de euro, în special la modelele de top.

Dacia se vinde bine în toată Europa. În ciuda scăderilor, chiar şi cu 20% din cauza coronavirusului, statisticile arată ca Sandero este pe locul 9 la capitolul cea mai bine vândută maşină din Europa. Aproape 20.000 de unităţi în iulie 2020.

Cele mai bine vândute maşini din Europa, în iulie 2020

 

Pe primele două locuri se regăsesc Volkswagen Golf, cu 31.000 unități vândute în 2020, până acum, urmat de Renault Clio, cu 25.000.

Penultimul în top este Dacia Sandero – 19.000 unități și 
Volkswagen Tiguan, cu aceeași valoare, potrivit JATO.


Dacia a vândut 1.500 de mașini online

 

Dacia a reuşit să se orienteze bine şi în pandemie. A pus la punct un magazin online de vânzare auto. Practic, vă puteţi cumpăra maşina din faţa calculatorului, fără să mai mergeţi la un dealer. Plătiţi o taxă de rezervare de 500 de euro, iar maşina vă este adusă gratuit, acasă, pe o platformă. 1500 de clienţi şi-au cumpărat astfel o maşină.

Pe de altă parte, Duster este o maşină extrem de apreciată de europeni. Se afla pe locul doi la categoria cel mai bine vândut SUV în Europa, în iunie. În acelaşi top găsim şi modelul Ford Puma de la Craiova.

Cele mai bine vândute SUV-uri în Europa în iunie 2020

 

Renault Captur conduce la acest capitol cu 22.000 unități vândute, urmat de Dacia Duster cu 17.000. Clasamentul îl încheie Volkswagen T-Cross - 11.157 și  Ford Puma - 10.251 mașini vândute, potrivit JATO.

De altfel, Ford Puma este pe locul trei în topul celor mai bine vândute maşini hibrid din Europa. Iar Dacia anunţă că urmează să lanseze anul viitor şi o variantă electrică, Dacia Spring, extrem de aşteptată de piaţa auto, care mizează pe un preţ de sub 20.000 de euro la o autonomie de 200 de km.

Cu astfel de rezultate, industria auto românească stă foarte bine în virajele economiei chiar şi în pandemie. Producţia de maşini, dar şi de piese auto, reprezintă 26% din exporturile româneşti, adică 14% din Produsul Intern Brut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO