Jaguar, anunt important de Sarbatori. Este surpriza anului in industria auto

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15
Jaguar C-X17

Cu acest model, Jaguar incepe un nou segment pe piata: soft-roader

C-X17 este conceptul dinaintea masinii de serie. A aparut la mai multe saloane auto pana acum. Prima oara a fost in 2013, la Frankfurt. Englezii nu au mai progresat de atunci. Au pastrat primul set de poze 99% reale si informatii pentru decembrie 2014. Probabil ca lansarea oficiala va fi la Salonul Auto de la Geneva, in martie. Daca vor exista modificari comparativ cu ceea ce vedem in pozele astea, vor fi prea putine si prea mici ca sa conteze.

Este o masina noua intr-o clasa noua pentru Jaguar. Teoretic este crossover, dar pe limba companiei este soft-roader. Asta pentru ca va fi una din cele mai usoare masini de acest fel. Ralf Spleth, seful Jaguar-Land Rover a fost un pic mai diplomat si a explicat ca “Land Rover face SUV-uri si 4x4, iar Jaguar masini pentru asfalt”.

Platforma pe care va fi construita este una modulara, din aluminiu, pe care se vor face mai multe modele Jaguar si Land Rover. Unul din ele este XE, concurent pentru BMW Seria 3.

Si la fel ca XE, soft-roader-ul va avea comune atat elemente de caroserie si interior, cat si motoare. Cel mai puternic este un V6 benzina, de 3 litri si 300 de cai putere. Vor mai exista si alte solutii, si desigur diesel.

Dupa forma si dimensiunile relative, soft-roader-ul Jaguar va concura cu BMW X3/X4, Mercedes GLK, Audi Q5 si chiar Infiniti EX.

Detalii mai multe despre dotari, siguranta si pret apar la inceputul anului.

Text: Alexandru Banu, www.incont.ro
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO