Directorul Audi a fost arestat, în scandalul Dieselgate. Ce temeri au procurorii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 18 Iunie 2018 14:47
Categorie: Stiri Auto

Directorul executiv al companiei germane Audi, Rupert Staler, a fost arestat luni, într-o anchetă privind scandalul Dieselgate.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen, care deţine Audi, a confirmat că Stadler a fost reţinut. Procurorii din Munchen au comunicat că au acţionat pentru că există riscul ca Stadler să încerce să ascundă dovezi, informează BBC News, citat de News.ro.

Scandalul a început acum trei ani când s-a descoperit că maşinile Volkswagen aveau dispozitive prin care obţineau rezultate false la testele pentru emisii. Dispozitivele au fost găsite iniţial în maşinile Volkswagen pentru ca apoi şi Audi să fie găsită vinovată.

Luna trecută, Audi a recunoscut că încă 60.000 de modele A6 şi A7 cu motoare diesel au probleme cu dispozitivele privind emisiile. Anul trecut, Audi a retras de pe piaţă 850.000 de maşini, dintre care doar câteva au avut nevoie de modificări.

Procurorii din Munchen au declarat că Stadler va fi auiat miercuri, după ce a vorbit cu avocaţii săi.

Volkswagen a recunoscut că aproape 600.000 de maşini vândute în SUA aveau instalate dispozitive care aveau ca scop păcălirea testelor de emisii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO