Cum arata automobilul care poate fi condus si de pasagerul din dreapta sau masina care-si schimba culoarea

Ultima actualizare: 08-03-2015 10:41

Masinile concept sunt o sansa pentru constructorii auto sa-si incerce maiestria si sa dea frau liber imaginatiei.

Reprezinta insa si un mod de a ispiti clientii tot mai pretentiosi. Asemenea vehicule, care vin, parca, din viitor, au capatat forma si pot fi admirate la Salonul auto de la Geneva.

Volanul se deplaseaza ca un brat robotizat, astfel incat pasagerul din dreapta poate deveni sofer. Imaginata de designeri elvetieni, "Budii" are un mod "pilot automat", care desluseste obiceiurile si preferintele proprietarului. Masina e capabila sa se conduca singura, gratie senzorilor si camerei video care depisteaza obstacolele. Oricand insa, soferul poate prelua controlul.

Frank Rinderknecht, director general Rinspeed: "Noi nu am renuntat la volan, spre deosebire de masina fara sofer dezvoltata de Google. Noi credem ca asemenea vehicule trebuie sa se descurce in siguranta intai pe autostrada, apoi, in etapele urmatoare, pe soselele din oras."

Automobilele viitorului nu doar ca se conduc singure. Vor fi capabile si sa-si schimbe culoarea. "Coconul luminos" vine din Germania si are o caroserie acoperita cu o tesatură din fibre speciale, rezistente la intemperii. Culoarea se schimba datorita unei retele de LED-uri, care lumineaza in functie de dispozitia soferului.

Matthias Raczing, proiect manager EDAG: "Poti s-o "vopsesti" in orice model doresti, asa ca aspectul exterior poate fi foarte diferit, dar fara investitii in utilaje."

Un constructor auto cu sediul in Litchenstein a venit la Geneva cu conceptul Quantino. Are propulsie electrica, de joasa tensiune, care ii ofera o autonomie impresionanta: 1.000 de kilometri. Nici viteza maxima pe care o poate atinge nu-i de neglijat - 200 de kilometri pe ora.

Infinity, marca de lux de la Nissan, a lansat la Geneva un mini SUV - concept, pentru oras. Formele fluide si indraznete au atras imediat atentia, iar fanii brandului abia asteapta sa le regaseasca si la modelele viitoare din productia de serie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO