Salonul Auto de la Geneva. Ferrari a prezentat noul bolid 488 GTS: are motor V8 si 660 de cai putere

Ultima actualizare: 07-03-2015 06:54

Masinile puternice sunt vedetele Salonului Auto de la Geneva. Constructori precum Ferrari, Lamborghini si Porsche au adus in fata publicului modele noi, mai usoare si mai rapide.

Noile tehnologii menite sa protejeze mediul sau sa taie consumul de combustibil au ajuns la aceasta editie intr-un con de umbra. Pretul petrolului a scazut considerabil in ultimele luni, asa ca oamenilor nu li se mai pare atat de important cat consuma masina lor cea noua.

Italienii de la Ferrari si-au prezentat cel mai nou bolid: 488 GTS, dotat cu un motor V8, ce dezvolta 660 de cai putere. Masina poate atinge viteza de 330 de kilometri pe ora si ajunge in doar trei secunde la 100 de km pe ora.

Nici Lamborghini nu a fost mai prejos cu noul Aventador Superveloce. Este cea mai puternica masina creata pana acum pentru piata de constructorul italian. Are un motor V12 si poate accelera pana 350 de kilometri pe ora in nici 20 de secunde.

"Fata de modelul precedent, am marit numarul de cai putere de la 700 la 750 si am redus greutatea cu 50 de kilograme", a spus Stephan Winkelmann, director executiv Lamborghini.

Lamborghini a auntat recent ca anul trecut a vandut 2530 de masini, un numar record in istoria companiei.

Germanii de la Porshe au venit la Geneva cu micul Cayman GT4, in timp ce Bugatti a dezvaluit un nou model din seria Veyron, botezat "La Finale".

Rolls-Royce a ales sa prezinte publicului o limuzina cu model unic. Botezat "Serenity", autovehiculul are la baza un Rolls-Royce Phantom. A fost decorat, insa, dupa gusturile unui milionar asiatic, ce a vrut sa se simta in masina ca intr-o gradina cu pomi in floare.

"Unul dintre clientii nostri ne-a provocat sa folosim materialul textil, in acest caz, matasea naturala, in designul interior al masinii. Poate stiti ca, in trecut, proprietarii de masini calatoreau pe o bancheta acoperita cu material textil si doar soferul avea scaunul captusit cu piele", a spus Torsten Muller-Otvos, director executiv Rolls-Royce.

Bentley a iesit din tipar cu masina concept, EXP 10 Speed 6, o combinatie intre un vehicul de lux si o masina sport de curse.

Un prototip cu design neobisnuit s-a aflat si la standul Lexus. LF-SA este un SUV cu patru locuri, de dimensiuni modeste, insa extrem de rapid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 22

47:54
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!