BMW, Skoda, Tesla, Nissan si Renault, la testele de siguranta. Una dintre ele a luat doar 3 stele

05-11-2014 19:07


teste ncap

EURO NCAP are toate rezultatele pentru masinile momentului.

Patru modele si mai multe masini au fost sacrificate la probabil ultima transa de teste de siguranta in 2014. Cel mai important model pentru piata europeana e noua Skoda Fabia. Firesc, masina “nemteasca” a luat 5 stele. La protectia adultilor a primit 81%, la fel ca la cea a copiilor din masina. Pietonii sunt protejati 69% intr-un accident cu masina, iar sistemele electronice de siguranta pasiva au eficienta 69%.

Fabia noua este mai sigura cu o stea decat generatiile trecute (modelele 2007 si 2009 cu tot cu facelift-uri). Atunci nu se masurau in procente capitolele de siguranta, ci cu stele. Rezultatele erau direct proportionale cu numarul de stele.

BMW Seria 2 AT (Active Tourer– monovolum) a luat si el 5 stele la Euro NCAP. Rezultatele pe categorii de siguranta sunt similare celor scoase de Fabia. Sunt variatii de 1-3 procente in medie.

Renault, care ne obisnuise cu 5 stele la toate masinile si facuse un titlu de glorie din asta, a luat o lovitura dura la testele de siguranta pentru Megane. Dupa ce masina a primit 5 stele si a fost retrogradata la 3 din cauza sistemelor de siguranta pasiva, acum a mai luat o stea si a ajuns la patru. In contnuare a primit putine procente la siguranta pasiva: 56%.

Cel mai prost la testele Euro NCAP a iesit Celerio, un Suzuki de oras care inlocuieste Alto. A primit doar 3 stele. Nici la protectia adultilor nu sta bine (61%), iar sistemele de siguranta pasiva sunt la limita: 38%. Copiii si pietonii sunt bine-protejati la accidente (74%, respectiv 68%).

Nissan Pulsar sau noua Tiida hatchback a scos unele din cele mai bune scoruri. Cinci stele la total si 84% - adulti, 81% - copii, 75% - pietoni si 68% - eficienta sistemelor de siguranta pasiva.

Tesla a trimis prima oara la testele Euro NCAP o masina si anume “Model S”. Cel ami dorit gadget cu roti din lume a primit numai note bune: 5 stele si 82% protectie pentru pasagerii adulti, 77% pentru copii, 66% pentru pietoni si 71% pentru eficienta sistemelor de siguranta pasiva. La testele americane de siguranta (NHTSA - National Highway and Traffic Safety Association), Tesla a obtinut 5 stele la toate categoriile - frontal/lateral/rasturnare.

Dupa rezultatele astea, din toate aceste masini, cel mai sigur model ar fi o combinatie intre Nissan pentru protectia adultior - 84%, BMW pentru siguranta copiilor – 85%, din nou Nissan pentru protectia pietonilor si Tesla Model S pentru eficienta sistemelor de siguranta pasiva.

Text: Alexandru Banu, www.incont.ro

Sursa:

Tags: ncap, teste, masini,

VIDEO PROTVPLUS.RO