Guvernul american a amendat Kia si Hyundai cu 200 de milioane de dolari. Cum pacaleau clientii la consum

04-11-2014 14:10


auto

Americanii le-au declarat razboi producatorilor auto care mint in privinta consumului.

Ford a fost nevoita sa plateasca daune catre 215.000 de clienti, pentru ca masinile consumau mai mult decat afisau in bord, iar acum venit randul coreenilor sa scoata banii din conturi.

Guvernul american a amendat Kia si Hyundai cu cate 100 de milioane de dolari, pentru ca, intre 2010 si 2012, au vandut 1.2 milioane de masini care afisau un consum mai mic decat cel real.

Asta a dus la emisii de 4,75 milioane de tone metrice de gaze cu efect de sera in plus fata de ce au declarat Hyundai si Kia pentru masinile lor.

Pentru ca au fost prinsi, cei doi producatori din Coreea de Sud au fost obligati sa plateasca 200 de milioane de dolari impreuna catre doua agentii guvernamentale care se ocupa de protectia mediului din SUA, California Air Resources Board si Environmental Protection Agency, cele care au si descoperit si demonstrat ilegalitatea comisa de producatorii asiatici.

"Afaceri care incalca legea nu ar trebui sa concureze cu cele care o respecta. Prin aceasta amenda sustinem integritatea americanilor, consumul redus de combustibil si lupta impotriva poluarii", sustine Environmental Protection Agency.

Autor: Marian Ghita – www.sport.ro
 

Sursa: Sport.ro

Tags: kia, hyundai, poluare,

VIDEO PROTVPLUS.RO