Politia belgiana a arestat al noualea suspect in cazul atentatelor din Paris. De ce informatia a fost tinuta secreta

Ultima actualizare: 27-12-2015 08:40
politia belgiana patruleaza in Bruxelles

Continua investigatia privind grupul terorist ce a comis atentatele din 13 noiembrie.

Politia din Bruxelles a arestat un barbat avand legatura cu atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie si soldate cu 130 de morti si peste 350 de raniti, au anuntat joi procurorii federali belgieni, potrivit Reuters.

Arestarea a avut loc in urma cu cateva zile, dar procurorii au tinut secreta aceasta informatie pentru a nu alerta alti eventuali complici, a explicat un purtator de cuvant al Parchetului belgian.

Cotidianul belgian de limba franceza La Derniere Heure a relatat ca individul arestat fusese contactat de catre Hasna Ait Boulahcen, care l-a adapostit pe presupusul 'creier' al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud.

Boulahcen si Abaaoud au fost lichidati la cateva zile dupa atacuri de catre politia franceza intr-o operatiune desfasurata in suburbia pariziana Saint Denis.

La Derniere Heure precizeaza ca rolul celei de-a noua persoane arestate in Belgia in legatura cu atentatele din 13 noiembrie nu este deocamdata cunoscut, dar se stie sigur ca nu aceasta persoana este cea care i-a transferat suma de 750 de euro Hasnei Ait Boulahcen, dupa atentate, printr-un virament efectuat prin intermediul unei agentii bruxelleze a Western Union.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO