Noi imagini ale masacrului de vineri de la Paris. Supravietuitoare: "Erau foarte calmi. Trageau intruna, fara pauza"

×
Codul embed a fost copiat

Imagini dramatice din timpul masacrului de vineri de la Paris au fost publicate in exclusivitate de Daily Mail.

Camerele de supraveghere ale unuia dintre restaurantele vizate au surprins momentul in care teroristul incepe sa traga inspre cei aflati pe terasa. Disperati, oamenii au incercat sa gaseasca adapost in fata rafalei nemiloase de gloante.129 de oameni au murit in urma atacurilor din capitala Frantei si peste 350 de persoane au fost ranite.

Ora locala 22:34. Din senin, se dezlantuie iadul. Un individ inarmat deschide focul spre clientii terasei. In bataia directa a gloantelor sunt cei de la mesele de afara. Unii apuca sa se arunce la pamant. O femeie cauta adapost inauntru. Un barbat o urmeaza si se arunca la podea.

Pentru o clipa, inceteaza ploaia de gloante, moment in care alti clienti de la mesele de afara o rup la fuga. Un barbat din interior cauta un loc mai sigur undeva la etaj, in timp ce o femeie incearca sa se ascunda sub masa si isi trage haine peste ea.

Urmeaza o scena halucinanta. Teroristul se apropie de doua femei ramase ghemuite in fata localului. Isi indreapta arma spre ele, dar nu deschide focul. Apoi se indeparteaza. Jurnalistii de la Daily Mail inainteaza ipoteza ca atacatorului i s-ar fi blocat arma.

Citește și
Molenbeek - Bruxelles
Cartierul belgian rau famat care a devenit centrul de control al jihadistilor. Ce spun localnicii despre atentatul din Franta
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

O alta camera de supraveghere instalata deasupra barului surprinde reactia angajatilor. Unul reuseste sa fuga si sa se adaposteasca la subsolul localului. O fata insa ramane sub tejghea. Langa ea ajunge femeia care a reusit sa se refugieze in restaurant. E ranita si se cuibareste in bratele tinerei, care o mangaie pe cap incercand sa o calmeze. Angajata incearca sa vada daca atacatorul este inca in fata localului. Nu il zareste, asa ca ea si ranita fug la subsol.

Un alt barbat intra in restaurant si le urmeaza. Dupa aproape jumatate de minut si ceilalti clienti ies de sub mesele unde se adapostisera si coboara scarile spre aceeasi ascunzatoare.

In atacul care a durat mai putin de un minut, si-au pierdut viata 5 persoane si alte 8 au fost ranite grav. Restaurantul , situat in arondismentul 11, este frecventat in general de clienti care lucreaza in publicitate si mass media.

Politistii cerceteaza cu atentie imaginile, in incercarea de a-l identifica pe atacator si pe posibilul complice. Teroristul a fugit de la locul atacului la bordul unui Seat negru, masina pe care a abandonat-o apoi intr-o suburbie a capitalei.

Jurnalistii de la Daily Mail cred ca atacatorul ar putea fi chiar Saleh Abdeslam, teroristul de origine belgiana care a reusit sa fuga din Franta in Belgia, profitand de o eroare a politistilor de la granita.

Un impact chiar mai puternic l-a avut atacul de la sala de concerte Bataclan, unde au fost nimiciti zeci de oameni. Doi supravietuitori au povestit pentru CNN clipele de groaza absoluta prirn care au trecut.

Isobel Bowdery, supravietuitoare Bataclan: "Erau foarte calmi. Trageau intruna, fara pauza."

Amaury Baudoin, supravietuitor: "Trageau unul dupa altul, cand unul incarca arma, tragea celalalt, au tinut-o asa timp de 10 minute, fara pic de pauza."

Ca multi spectatori, studenta de 22 de ani a stat nemiscata la podea, printre cadavre, prefacandu-se ca e moarta.

Isobel Bowdery, supravietuitoare Bataclan: "Eram foarte speriata. Faptul ca n-am plans este socant, la cat eram de speriata. Dar era vital sa nu ma misc, sa nu clipesc, sa nu fac nimic care le-ar putea da de banuit ca sunt vie."

Reporter: "Ce-ti trecea prin minte in clipele alea?"

Isobel Bowdery, supravietuitoare Bataclan: "Te gandesti la familie, la prieteni. Asta faci cand esti atat de aproape de moarte. Vrei sa fii cu famila si cu prieteni tai si le spui ca-i iubesti. Nu vrei ca ei sa se gandeaca la cat ai suferit. Ma gandeam la chipurile celor pe care ii iubesc si le sopteam fiecaruia in parte: te iubesc. Era important ca, daca urma sa mor, daca urmatorul glont era pentru mine, sa plec rostind "te iubesc". Si i-am spus-o fiecarei fiinte pe care am iubit-o vreodata. Nu voiam ca actiunea infioratoare a teroristilor sa defineasca sfarsitul vietii mele. N-am vrut ca ei sa castige."

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cum a reusit Abaaoud sa ajunga din Siria in Franta fara probleme la granite. Jihadistii folosesc
Cum a reusit Abaaoud sa ajunga din Siria in Franta fara probleme la granite. Jihadistii folosesc "substitutia de identitate"

Anchetatorii francezi au anuntat ca belgianul Abdel-hamid Abaaoud, considerat creierul atentatelor sangeroase care au indoliat Franta, a fost ucis, in raidul din cartierul Saint Denis.

Cartierul belgian rau famat care a devenit centrul de control al jihadistilor. Ce spun localnicii despre atentatul din Franta
Cartierul belgian rau famat care a devenit centrul de control al jihadistilor. Ce spun localnicii despre atentatul din Franta

Ancheta atacurilor din Paris merge inainte in Belgia. Mai multi dintre suspecti provin din Molenbeek, o suburbie populara a Bruxelesului. Nu este prima oara cand acest cartier este asociat cu terorismul si crima organizata.
 

Opt persoane retinute si doua ucise in rafala de 5.000 de gloante a raidului din Paris. Procuror:
Opt persoane retinute si doua ucise in rafala de 5.000 de gloante a raidului din Paris. Procuror: "Erau gata sa actioneze"

Creierul atentatelor teroriste de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, ar fi fost omorat de fortele franceze antitero. Informatia a aparut in publicatia Washington Post, care citeaza responsabili europeni din domeniul securitatii.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.