Lacramioara si Ciprian, romanii morti la Paris, omagiati in biserica in care si-au botezat copilul: "Suntem terminati"

Dată publicare: 15-11-2015 17:11
Dată actualizare: 18-11-2015 06:59


Momente emotionante duminica, la Tulcea, unde prietenii si rudele lui Ciprian, romanul ucis impreuna cu sotia sa, Lacramioara, in atentatele teroriste din Franta, le-au adus celor doi un omagiu.

Cu totii au mers la o biserica din oras, unde mai multi preoti au tinut o slujba. Locul a devenit in scurt timp unul de pelerinaj, pentru ca si oameni simpli, impresionati de povestea trista a celor doi tineri, au venit sa le aprinda o lumanare.

Duminica, la Biserica "Schimbarea la Fata" din Tulcea, zeci de oameni au venit la o slujba de pomenire pentru Ciprian si Lacramioara, cei doi tineri care s-au iubit nespus si au pierit impreuna in atentatele teroriste de la Paris de vineri seara.

"Se iubeau foarte mult. Era un om care... painea lui Dumnezeu.
A avut grija de toata lumea
", spune plangand o ruda.

"Nu am cuvinte, suntem terminati", rosteste, plin de durere, prietenul lui Ciprian.

Cinci preoti au slujit pentru odihna celor doua suflete curate, oameni harnici si buni, care au vrut sa-si faca un rost departe de tara, pentru copiii lor. Aveau planuri frumoase si visuri mari. Lacramioara, mama a doi copii, avea 29 de ani. Iubitul ei, Ciprian, 32.

Preot Ciprian Ghita: "Ne-am gandit ca este de datoria noastra sa facem o rugaciune pentru ei, mai ales ca in aceste zile nu li se pot face cele obisnuite de catre noi, crestinii, pentru ca trupurile lor inca se afla in strainatate. Ne-am rugat la Hristos sa le ierte pacatele, cele care le-ar fi ramas in urma acestei morti naprasnice."

Mirela Nane, ruda a romanului ucis: "Am vrut sa ii pomenim, sa le facem o slujba, sa-i pomenim si sa impartim
ceva de sufletul lor."

Cei doi se cunoscusera in Franta, unde munceau de mai multi ani. Ea era barmanita, el lucra la intretinerea ascensoarelor. Anul trecut se casatorisera. Trecusera si prin momente grele, dupa decese in familie: amandoi si-au pierdut tatii de curand. Aveau impreuna un baietel de un an si jumatate. In aceeasi biserica in care oamenii s-au rugat duminica pentru ei si-au botezat copilul, vara trecuta.

Preot Ciprian Ghita: "Ei, intr-adevar, erau apropiati ai parohiei noastre. Tin mine ca in urma cu un an si un pic, in luna august, in 2014, veneau plini de bucurie, de speranta si veneau sa isi crestineze copilul. Ne-am bucurat atunci impreuna."

Dintr-o alta relatie, Lacramioara mai avea o fetita de 11 ani. In toamna, cand a inceput scoala, tanara isi luase copila cu ea, in Franta, sa creasca impreuna.

Ciprian mai avea doi frati gemeni pe care ii ajutase sa ajunga in Franta. Isi adusese acolo si mama, ramasa singura la Tulcea, si soacra, din Maramures. Voiau sa fie o familie unita si dincolo de granitele tarii. Dar destinul i-a lovit crunt.

Cand au fost comise atentatele, Lacramioara si Ciprian erau la una dintre terasele din Paris: asteptau cativa prieteni, sa petreaca o seara linistita. In acel moment, teroristii au deschis focul si cei doi au cazut secerati. Au pierit pe loc.

Luni, in localitatea de langa Baia Mare, de unde era Lacramioara, rudele tinerei vor organiza si ele o slujba.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, alti doi romani au suferit rani usoare in atentatele de la Paris. Ambii au fost externati, dupa ingrijiri.


VIDEO PROTVPLUS.RO