Zeci de vieti salvate prin „transfuzii online”. Lupta impotriva lacunelor din sistem functioneaza

Ultima actualizare: 26-02-2012 13:52
Titus Banc

Un bistritean a creat un site destinat donatorilor de sange prin intermediul caruia au fost salvate zeci de vieti. Sute de romani s-au inscris in registrul donatorilor online si au raspuns prompt la nevoile semenilor.

Titus Banc a decis sa realizeze site-ul donatorionlie.ro in 2010, dupa ce a fost nevoit sa gaseasca urgent sange pentru tatal lui. „Am incercat sa fac ceva sa numai treaca si alti prin ce am trecut si eu. Tatal meu era internat la Cluj si trebuia sa ajung urgent cu patru unitati de sange. Nu am putut apela la nimeni, m-am descurcat singur, am condus cu 200 la ora sa ajung la Cluj”, povesteste Titus. Pentru ca sa nu mai treaca nimeni prin astfel de situatii, site-ul gandit de bistritean poate fi accesat si de pe telefonul mobil, iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

Peste 500 de oameni din 20 de judete sunt inscrisi ca donatori si zeci de persoane au apelat pana acum la serviciile donatorilor. Pentru ca sistemul sa functioneze cat mai bine, cei care se inscriu pe site isi introduc grupa de sange, RH-ul si datele de contact, adica telefon si e-mail. Sistemul de functionare a site-ului este foarte simplu, atat pentru cei care se inscriu, cat si pentru cei care au nevoie de ajutor. „Se poate accesa de oriunde cand primesti o veste proasta, ca ai nevoie de sange. Are un motor de cautare si poti cauta in functie de grupa de sange, RH si localitate. Ai rezultatul pe loc, e si numarul de telefon”, mai spune Titus. Oricine vrea sa se inscrie pe site o poate face fara niciun fel de costuri si fara proceduri greoaie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO