VIDEO. Generatia Facebook protesteaza-n versuri

Dată publicare: 04-02-2012 15:54
Dată actualizare: 27-04-2012 02:05


N-au timp de pierdut şi se vor un exemplu pentru toţi tinerii care încă luptă să-şi găsească identitatea. Vorbim de liceeni care preferă să se exprime prin muzică și să-și petreacă timpul liber în sala de repetiții.

Sătui să fie catalogați drept inculți, needucați sau fără viitor, tot mai mulți tineri încearcă să demonstreze că au un cuvânt de spus. Este și cazul unor liceeni din Bistrița, abia trecuți de 17 ani. Aceștia compun formația „A Blackout” și spun că prin muzică își exprimă gândurile. „În clasa a treia i-am cerut moșului o chitară, iar în clasa a șaptea m-am apucat să cânt la pian. Oricine și orice adolescent și-ar dori să facă ce facem noi. Mai bine ne petrecem timpul la repetiții decât să pierdem timpul aiurea prin oraș”, spune Cici Papoi, solista trupei.

Prin talentul lor, cei patru tineri vor să arate că se poate și altfel și că inspirația poate să fie o carte de vizită a adolescenței. „Alți copii de vârsta mea au luat-o pe căi greșite. Perioada asta a vieții e unică”, spune și Sebastian Rus, un alt membru al formației.

Pentru că au vrut să fie altfel, alţi patru liceeni din Cluj trăiesc şi vorbesc prin muzică. N-ai spune că studiază informatica, iar numele trupei pare desprins din fragmentele lui- Freud: „Ego”. Cântă punk și recunosc fără probleme că mesajul lor este unul mult mai direct față de alți colegi de breaslă. „N-are rost să ne ascundem după degete să zicem că noi nu. Noi da”, afirmă Vlad Colceriu, unul dintre tinerii care formează trupa „Ego”

Indiferent de vârstă și aptitudini, un lucru e cert – câtă vreme există amănunte care îi inspiră, tinerii nu vor renunța să se facă auziți.