Un ursulet brun de 4 luni a fost gasit intr-o gospodarie din Sovata

Ultima actualizare: 08-04-2013 07:00

Un pui de urs brun, de aproximativ 4 luni, a fost gasit de politisti intr-o gospodarie din Sovata. Cel care a incalcat legea si tinea captiv o salbaticiune care avea dreptul la libertate este chiar un angajat al Ocolului Silvic din localitate.


Padurarul sustine ca a gasit puiul de urs la inceputul lunii ianuarie, ratacind prin padure. A cautat-o pe mama lui in toata zona, insa n-a dat de ea, asa ca, milos, a luat puiul acasa, unde l-a ingrjit ca pe propriul lui copil. Ii facea baie din doua in doua zile si il hranea doar cu lapte de capra. Angajatul Ocolului Silvic este constient ca a incalcat legea, insa spune ca mila pentru bietul animal i-a invins teama de represalii. Ursuletul va ajunge intr-un centru special de reabilitare din judetul Harghita, unde va sta in urmatorii doi ani, dupa care va fi lasat in libertate.

Membrii unor asociatii pentru protectia animalelor au aflat de ursul crescut in captivitate si au anuntat politia si garda de mediu, care au descins la locuinta padurarului din Sovata.

Padurarul care a adus ursul acasa s-a ales cu un dosar penal pentru detinere ilegala de animale salbatice. In Romania, ursul brun este o specie protejata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO