Un tanar din Reghin risca 20 de ani de inchisoare dupa ce i-a furat toate economiile matusii sale

Ultima actualizare: 18-04-2013 06:55

In loc sa-i aline batranetile, un tanar de 24 de ani din Reghin i-a furat banii de inmormantare matusii lui, care il crescuse de mic.

Atent, ca femeia de 89 de ani sa nu-si dea seama de ticalosie, baiatul a inlocuit suma furata cu un teanc de bancnote false. Batrana nici n-ar fi bagat de seama, daca nu s-ar fi dus sa depuna la banca sapte mii de lei. Spre spaima ei, functionarii au chemat imediat politia, caci pe toate hartiile era trecuta aceeasi serie.

Baiatul locuieste de cand se stie in casa matusii. Ardeleanca prevazatoare, femeia a avut grija ca de fiecare data cand ii vine pensia, sa puna cate ceva deoparte. Se gandea, povestesc vecinii, sa-i lase economiile nepotului, ca sa aiba pentru inmormantarea ei, si restul sa-i fie de ajutor la inceput de viata. Au incercat-o banuieli negre luna trecuta, cind a luat din economii ca sa cumpere ceva dintr-un magazin.

"Si au zis ca sunt falsi, si atunci ea, asa am auzit, ca s-a dus la banca. Cand moare sa aiba din ce trai si sa-i ramana lui garsoniera. Foarte mult a plans", a declarat Fazakas Etelka, o vecina.

Cu o parte din suma stransa, batrana s-a dus la banca. Iar angajatii i-au spus imediat ca toti banii sunt falsi si au anuntat politia. Nepotul femeii, luat la intrebari, a spus ca a luat banii din casa, dar ca i-a dat cu imprumutat unei femei de 45 de ani, aflata in impas.

In total, 7 mii de lei. Dupa o vreme, ea i-ar fi dat suma inapoi, dar baiatul, ajutat de un prieten, a inlocuit teancul din sifonierul matusii - cu bancnote false.

"De la sase luni, ea l-a crescut. De aia era asta, ca era cuminte, un baiat respectuos, ne-am mirat", a declarat o alta vecina, Matei Etelka.

"Copilul este un copil foarte bun, foarte saritor, nu stiu ce s-a intamplat cu el" - Fazakas Gloria, vecina.

Vecinii spun ca femeia este distrusa. La randul lor, nepotul si prietenul lui au fost arestati si risca pana la 20 de ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO