Un miros de-ti lasa gura apa s-a raspandit in toata Bistrita
21 de bucatari si-au pus sortul la brau si-au pregatit gulas la ceaun, dupa cele mai indraznete retete si cu ingrediente uneori surprinzatoare. Ceaunele au dat in clocot aproape toata ziua, iar aburii delicioasei mancari au atras zeci de pofticiosi.
Necazul tuturor a fost ca a inceput o ploaie, care i-a alungat pe bistriteni inainte sa apuce sa guste toti din gulas. Totusi, unii bucatari, incantati de retetele lor, au acceptat sa ne dezvaluie si cateva dintre secretele unui gulas delicios. „Prima si prima data se incepe cu un pahar de visinata dupa care in uleiul incins putina ceapa, morcov, ardei”, explica Cristian Rus.
In general, secretul a fost multe legume, pentru ca ele dau savoarea. Carnea de vita a fost ingredientul principal, iar la urma au fost cartofii si bulionul. Adaugam si putin chimen ca sa „taie” din grasime, si gata gulasul – spun bucatarii!
Apa de ploaie era insa un ingredient pe care nu si-l dorea nimeni in gulas, asa ca putini au apucat sa guste din delicioasele preparate. De cum s-au pornit ropotele din cer, bucatarii au fugit acasa cu ceaunele pline, sa le termine pe aragaz si sa le imparta cu prietenii.
Sursa: Pro TV
Etichete: mancare, competitie, bistrita, bucatari, ardeal, gulas,
Dată publicare:
21-05-2012 10:21