Transylvania Horse Show 2014. Iubitorii sporturilor ecvestre se pregatesc de cel mai cunoscut concurs hipic international

22-04-2014 09:38


Transylvania Horse Show 2014. Iubitorii sporturilor ecvestre se pregatesc de cel mai cunoscut concurs hipic international

Concurenti si suporteri din 19 tari vor participa la cel mai popular eveniment romanesc dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara.

Cea de-a IV-a editie a Transylvania Horse Show 2014 se desfasoara in perioada 2-4 mai, in satul Prod, langa Sighisoara si aduce in Romania atat concurenti internationali, cat si oficiali ai miscarii ecvestre internationale. Federatia Ecvestra Internationala este reprezentata de delegatul tehnic, Andrew Griffiths din Marea Britanie, iar arbitrul belgian Michel Van Gerwen este presedintele juriulul.

Evenimentul gazduieste 3 tipuri de competitii oficiale, completate zilnic de o serie de demonstratii spectaculoase si evenimente adiacente.

Prima competitie, Concursul Complet International (CCI), este o etapa pregatititoare pentru Campionatele Balcanice ce vor avea loc in Bulgaria, la jumatatea lunii mai, ultima editie a acestora desfasurandu-se anul trecut in Romania, in cadrul Transylvania Horse Show. La aceasta disciplina de Proba Completa concurentii profesionisti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet International il reprezinta proba de Cross-Country, la care concurentii si caii lor au de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.600 metri, cu 39 de obstacole naturale precum santuri, bazine cu apa, busteni si alte obstacole din lemn masiv. Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

A doua competitie, Cupa Romaniei la Concurs Complet - categoria Novici, sectiunea din competitie care se adreseaza cailor si concurentilor in curs de afirmare, cu mai putina experienta in competitiile ecvestre de proba completa. Traseul de cross-country pentru acesta proba masoara 1.500 metri si numara 17 obstacole naturale. Organizatorii au introdus aceasta sectiune pentru a incuraja sportivii sa se indrepte spre aceasta disciplina deosebit de spectaculoasa, dar totodata foarte riscanta.

A treia competitie, Concursul International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“AIEC Student Riders Nation Cup” - Romania 2014) este cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune participa studenti din toata lumea care vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru editiile 2011 si 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). In cadrul acestui concurs caii sunt pusi la dispozitie de catre organizator. Concurentii au la dispozitie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii inainte de a intra in terenul de concurs. Caii sunt foarte bine antrenati si trebuie sa corespunda standardelor competitionale. Alegerea celor 48 de cai pusi la dispozitie de catre organizatori exclusiv pentru aceasta proba implica testarea unui numar foarte mare de cai de sport care apartin celor mai mari cluburi ecvestre din tara. Numarul total al concurentilor si suporterilor straini depaseste 100 de persoane, numar record intre cele 4 editii organizate pana acum.

In premiera, anul acesta, spectacolul ecvestru va fi condimentat cu demonstratii spectaculoase de atelaje cu 2 cai sustinute de sportivi profesionisti, atelaje cu ponei si alte momente inedite pregatite de organizatori.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO