Sase expozitii in sase spatii, simultan la Fabrica de Pensule Cluj

Ultimul update: Vineri 05 Februarie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 02 Februarie 2016 16:00
Categorie: Ardeal
Sase expozitii in sase spatii, simultan la Fabrica de Pensule Cluj

Spatiul de arta contemporana Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca va gazdui joi, 4 februarie 2016, intre orele 18.00-20.30, evenimentul 6 spatii, 6 expozitii, 7 artisti, o seara de vernisaje.

Seara de vernisaje este primul eveniment organizat de nou infiintata Federatie a Galeriilor si Artistilor din Fabrica de Pensule (FGAFP).

Vernisajul artistilor Matthias Weischer si Robert Bosisio, capul de afis al evenimentului, va avea loc la galeria Spatiu Intact. ‘’Considerat ca fiind unul din cei mai importanti pictori ai generatiei sale, Matthias Weischer a intrat in atentia internationala la inceputul anilor 2000, ca membru al Scolii de la Leipzig - creditata pentru contributia majora la renasterea picturii figurative", arata criticul de arta britanic Jane Neal.

Artistul Robert Bosisio picteaza in atelierele sale din Trodena (Italia) si Berlin ‘’conditia noastra umana ca visatori”, dupa cum spunea cunoscutul regizor Wim Wenders, unul din admiratorii declarati ai lui Bosisio. La Cluj, Robert Bosisio a mai expus in 2010 la Muzeul de Arta, expozitia sa de atunci desfasurandu-se concomitent cu expozitia foto a Donatei Wenders, sotia lui Wim Wenders.

In afara acestui vernisaj din Spatiul Intact, in cadrul evenimentului de joi vor avea loc vernisaje in galeriile Sabot, Bazis, :BARIL, Nano si in atelierul artistei Irina Dumitrascu Marginean. Astfel, Galeria Sabot va gazdui ’’Naked and drawing with a compass’’, a treia expozitie personala a artistului Radu Comsa, unul dintre cei mai apreciati pictori romani ai generatiei sale.

Expozitia continua un proiect inceput anul trecut in Indonezia, in care artistul exploreaza limitele picturii prin interpretarea unor tehnici stravechi de colorare a panzei (batik) si rediscuta rolul pe care culoarea si compozitia il au in pictura abstracta contemporana.

In Spatiul de arta contemporana Bazis artista Eniko Kovacs va expune instalatia site-specific ‘’Ascent’’. La galeria :BARIL are loc expozitia ‘’I Am What I Am’’ a grupului Radio Tern, un artist collective infiintat in 2012, care are in componenta sa variabila scriitori si artisti vizuali.

Galeria Nano va adaposti expozitia ’’Primal Dream’’, un proiect prin care artistul Gabriel Marian isi propune sa inconjoare privitorul la modul cel mai concret, sa il scoata (fizic) din preocuparile cotidiene si sa-l atraga intr-o experienta imersiva. Instalatia “Intro”, care va putea fi admirata in atelierul artistei Irina Dumitrascu Magurean, vorbeste despre sexualitate, incercand sa raspunda la intrebarile ‘’Are sexualitatea limite?’’ si ‘’Cat de departe sunt dispusi partenerii sa mearga in jocurile erotice, chiar si cu riscul de a sfarsi la urgente, in spital?’’

Seara de vernisaje va fi urmata vineri, 5 februarie, de la ora 17.00, la Casa Matei, de evenimentul “Pictura – o chestiune de materialitate?”, o conversatie intre Matthias Weischer si Robert Bosisio si criticul de arta Jane Neal, urmata de discutii cu publicul.

 

Sase expozitii in sase spatii, simultan la Fabrica de Pensule Cluj Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania

Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle

Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile

Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei

Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare