Sase expozitii in sase spatii, simultan la Fabrica de Pensule Cluj
Spatiul de arta contemporana Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca va gazdui joi, 4 februarie 2016, intre orele 18.00-20.30, evenimentul 6 spatii, 6 expozitii, 7 artisti, o seara de vernisaje.
Seara de vernisaje este primul eveniment organizat de nou infiintata Federatie a Galeriilor si Artistilor din Fabrica de Pensule (FGAFP).
Vernisajul artistilor Matthias Weischer si Robert Bosisio, capul de afis al evenimentului, va avea loc la galeria Spatiu Intact. ‘’Considerat ca fiind unul din cei mai importanti pictori ai generatiei sale, Matthias Weischer a intrat in atentia internationala la inceputul anilor 2000, ca membru al Scolii de la Leipzig - creditata pentru contributia majora la renasterea picturii figurative", arata criticul de arta britanic Jane Neal.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Artistul Robert Bosisio picteaza in atelierele sale din Trodena (Italia) si Berlin ‘’conditia noastra umana ca visatori”, dupa cum spunea cunoscutul regizor Wim Wenders, unul din admiratorii declarati ai lui Bosisio. La Cluj, Robert Bosisio a mai expus in 2010 la Muzeul de Arta, expozitia sa de atunci desfasurandu-se concomitent cu expozitia foto a Donatei Wenders, sotia lui Wim Wenders.
In afara acestui vernisaj din Spatiul Intact, in cadrul evenimentului de joi vor avea loc vernisaje in galeriile Sabot, Bazis, :BARIL, Nano si in atelierul artistei Irina Dumitrascu Marginean. Astfel, Galeria Sabot va gazdui ’’Naked and drawing with a compass’’, a treia expozitie personala a artistului Radu Comsa, unul dintre cei mai apreciati pictori romani ai generatiei sale.
Expozitia continua un proiect inceput anul trecut in Indonezia, in care artistul exploreaza limitele picturii prin interpretarea unor tehnici stravechi de colorare a panzei (batik) si rediscuta rolul pe care culoarea si compozitia il au in pictura abstracta contemporana.
In Spatiul de arta contemporana Bazis artista Eniko Kovacs va expune instalatia site-specific ‘’Ascent’’. La galeria :BARIL are loc expozitia ‘’I Am What I Am’’ a grupului Radio Tern, un artist collective infiintat in 2012, care are in componenta sa variabila scriitori si artisti vizuali.
Galeria Nano va adaposti expozitia ’’Primal Dream’’, un proiect prin care artistul Gabriel Marian isi propune sa inconjoare privitorul la modul cel mai concret, sa il scoata (fizic) din preocuparile cotidiene si sa-l atraga intr-o experienta imersiva. Instalatia “Intro”, care va putea fi admirata in atelierul artistei Irina Dumitrascu Magurean, vorbeste despre sexualitate, incercand sa raspunda la intrebarile ‘’Are sexualitatea limite?’’ si ‘’Cat de departe sunt dispusi partenerii sa mearga in jocurile erotice, chiar si cu riscul de a sfarsi la urgente, in spital?’’
Seara de vernisaje va fi urmata vineri, 5 februarie, de la ora 17.00, la Casa Matei, de evenimentul “Pictura – o chestiune de materialitate?”, o conversatie intre Matthias Weischer si Robert Bosisio si criticul de arta Jane Neal, urmata de discutii cu publicul.