Peste 10.000 de oameni din localitatea Sangeorz Bai au ramas fara apa

Ultima actualizare: 16-11-2013 07:19

Locuitorii din Sangeorz Bai se confrunta, de doua saptamani, cu probleme mari cu apa si arata cu degetul spre autoritati, care, spune ei, au inchis ochii atunci cand firmele au inceput sa excaveze in apropiere de puturile care alimenteaza toata zona.

De doua saptamani, peste 10.000 de oameni din Sangeorz Bai au mari probleme cu apa potabila si cea menajera. Locuitorii sustin ca excavarile facute de unele firmele de constructii au dus la scaderea nivelului panzei freatice care alimenteaza toata zona. Dupa zeci de plangeri, directorii care ar fi trebuit sa se ocupe de situatie , ridica acum din umeri.

„Exploatarile in zona perimetrului puturilor in mod sigur nu s-au efectuat prin acceptul sau avizarea de catre administrarea apelor romane”, sustine Petru Dragan, director Apele Romane Bistrita-Nasaud.

De cealalta parte, unul dintre patronii care au excavat in zona spune ca are toate avizele la zi si nu a gresit cu nimic.

„Problema cu apa nu sunt din cauza exploateilor, e stanca acolo chiar nu se poate cobori panza freatica si malul. Am autorizatie de exploatare la iesire din Sangeorz Bai”, sustine unul dintre managerii companiilor ce au sapat in zona.

In toata aceasta nebuloasa, un lucru e cert - atat localnicii, cat si turistii sunt in impas. Pana cand autoritatile vor gasi o rezolvare la aceasta problema, localnicii se gandesc cu groaza la o iarna fara apa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO