O caprioara norocoasa. Dupa ce a fost salvata de doi soti acum este din nou in mijlocul naturii

Ultima actualizare: 21-09-2013 07:13

Un pui de caprioara, crescut de doi soti din Satu Mare in gospodarie, se bucura din nou de libertate in mijlocul naturii. Oamenii l-au gasit in padure ranit la picior si de mila, l-au luat acasa si l-au hranit cu biberonul pana ieri.

Chiar daca femeia a sustinut in fata politistilor ca a vrut sa faca o fapta buna, s-a ales cu dosar penal pentru braconaj. Vanatorii au aflat ca in gospodaria unei femei din localitatea Ghirisa traieste un pui de caprioara si au mers sa verifice informatia. Femeia sustine ca l-a gasit in padure, ranit la un picior, dupa ce a fost cel mai probabil, muscat de o salbaticiune. Era atat de mic incat daca nu l-ar fi luat acasa ar fi murit, spune ea. Ar fi trebuit insa sa anunte si autoritatile, pentru a se gasi o solutie.

Trei luni a hranit caprioara ca pe un copil si a botezat-o Bambi. Vanatorii spun ca este o femela perfect santoasa, de aproximativ 7 kilograme si au decis ca ar putea sa-si poarte singura de grija. Asa ca au luat-o din gospodaria femeii si au eliberat-o pe campul de la marginea localitatii, nu departe de casa in care locuieste paznicul domeniului de vanatoare. Astfel, poate fi monitorizata.


Femeia care a luat in grija puiul de caprioara acasa este acum cercetata penal pentru braconaj, infractiune pedepsita cu pana la 7 ani de inchisoare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO