Nu e greu sa ajuti. O dovedeste un afacerist din Cluj care nu uita ca langa noi sunt si copii saraci
In vremuri dificile, cand fiecare om a ajuns sa se uite si la ultimul leu, pentru necajiti orice gest umanitar poate insemna enorm. O noua forma de ajutor isi face loc si in Romania. Se numeste "mancarea in asteptare", iar ideea a pornit, din Italia.
Principiul conceptului „mancarea in asteptare” este urmatorul - un client, cu mai multi bani in portofel, poate sa plateasca in plus o cafea sau o portie de mancare, pentru ca mai apoi acestea sa ajunga la o persoana fara posibilitati.
La 70 de ani, o femeie din Brasov locuieste pe strada. Din pensia de 200 de lei isi poate cumpara zilnic cel mult paine si cateva feliute de salam. Astazi a primit de pomana o ciorba calda. „Am vazut mai demult pe o pagina de Facebook in Italia, si cum la noi vin destui oameni carora le oferim de mancare m-am gandit ca este o solutie destul de buna asta, implicand comunitatea anonima”, povesteste Oana Coanta, managerul unui restaurant.
Si la Cluj, un om cu o poveste de viata incredibila a inteles cat de mult inseamna sa ai mila. A plecat in America sa isi faca un rost, dar experienta a fost dura. El si sotia au pierdut o fetita care a murit la scurt timp dupa ce a venit pe lume din cauza unei boli grave. „Acolo au fost doi ani groaznci. Am plecat din tara cu 300 de dolari in buzunar”, isi aminteste Marcel Suciu, patronul restaurantului.
Suferinta l-a convins pe Marcel ca trebuie sa isi ajute semenii. Periodic, barbatul livreaza, gratuit, mancare pentru zeci de prunci nevoiasi.
De la 1 aprilie mai multe restaurante din Romania primesc, in sistemul "mancare in asteptare", sarmani la masa. Fiecare local va avea, la intrare, un anunt.
In Bulgaria, tara greu incercata de criza, sunt deja 300 astfel de unitati.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, saracie, mancare, restaurant, ardeal,
Dată publicare:
02-04-2013 15:25