Inspectie regala la Baia Mare. Florin Cioaba si-a vizitat supusii

Ultima actualizare: 10-08-2012 01:03

In toiul scandalului iscat de mutarea romilor din Baia Mare intr-un combinat chimic dezafectat, autoproclamatul rege al romilor, Florin Cioaba, a venit sa vada cu ochii lui cum ii traiesc supusii.

Dupa ce a inspectat cu atentie fiecare apartament si a stat de vorba cu locatarii, Cioaba s-a declarat foarte multumit. Nici vorba ca viata oamenilor sa fie pusa in pericol, a spus regele Cioaba, care a anuntat ca va cere sa fie oprite anchetele impotriva primarului, pe motiv ca sunt pierdere de vreme.

Pentru romii din Baia Mare incepe acum o noua viata. Din cocioabele saracacioase in care au stat, locuiesc in apartamente cu mobila noua, iar pe jos au gresie. Regele Cioaba s-a convins ca totul este in regula cu romii din Baia Mare si a spus ca va inainta autoritatilor un raport in care va descrie situatia reala.

Imediat dupa ce au fost mutati in noua locatie, cativa romi au fost transportati la spital, dupa ce li se facuse rau de la emanatiile, chipurile, toxice din fosta uzina chimica. Niciunul n-a ramas insa internat. Cert este ca dupa incident primarul orasului a fost acuzat de incalcarea drepturilor omului, iar scandalul a ajuns sa fie discutat la Bruxelles. Comisarul European a cerut Guvernului si Parlamentului Romaniei o ancheta serioasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO