Hai la Cluj!
Cunoscut mai mult ca destinație de business, Clujul îi surprinde în mod plăcut pe toți cei ce-i trec pragul. Piațetele ce-și păstrează farmecul de odinioară și aleile pline de istorie stârnesc interesul tuturor.
De cum cobori Feleacul şi te pregăteşti să intri în Cluj-Napoca te întâmpină o superbă panoramă a oraşului. Multitudinea de clădiri şi străzi te îndeamnă să o iei la pas prin oraşul comoară, să-l descoperi până în cel mai mic detaliu.
Strada Iuliul Maniu, cunoscută drept strada în oglindă, este la prima vedere una obişnuită. În realitate există doar două astfel de străzi în Europa. Clădirile din partea dreaptă sunt identice cu cele din partea stângă. Facem câţiva paşi şi ajungem la Palatul Banffy, o construcție ce a durat mai bine de 10 ani. Aici au poposit importante personalităţi ale vremii şi a fost întotdeauna un standard al bogăţiei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pistruiatul pe pietonală
O scurtă vizită în Cluj-Napoca trebuie să cuprindă și actuala pietonală Potaissa, unde găsim zidul cetăţii medievale care delimita Clujul odinioară. Acesta a fost loc de promenadă şi pentru Costel Băloiu, cunoscut de toată lumea drept Pistruiatul din celebrul film cu acelaşi nume, a lui Sergiu Nicolaescu.
Piațeta turiștilor
Piaţa Muzeului este un loc în care trecutul se întâlneşte cu prezentul, zona în care poţi savura o cafea şi, în acelaşi timp, să te bucuri de încărcătură istorică a clădirilor. Este prima pietonală a Clujului şi îşi păstrează încă aerul medieval, motiv pentru care e locul preferat de distracţie al străinilor care ne vizitează oraşul.
Cetățuia, punct de referință
Cu secole în urmă, Cetățuia asigura controlul asupra orașului. În secolul al XVIII-lea austriecii au construit o fortăreață ce adăpostea clădirile administrative şi depozitul de armament. Din păcate, astăzi au mai rămas câteva ziduri.
Acesta sunt doar câteva motive pentru care turiștii ce vizitează orașul ajung să-l considere o a doua casă.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, straini, istorie, atractii turistice, excursii, ardeal,
Dată publicare:
03-02-2012 19:48