Cuiburi pentru pasarile Clujului. Societatea Ornitologica Romana a amplasat peste 1.000 de cuiburi artificiale in judet

Ultima actualizare: 04-05-2014 06:55
Cuiburi pentru pasarile Clujului. Societatea Ornitologica Romana a amplasat peste 1.000 de cuiburi artificiale in judet

 Societatea Ornitologica Romana (SOR) a amplasat peste 1.000 de cuiburi artificiale in padurile si livezile din jurul Clujului, in cadrul proiectului ”Pasarile Clujului: cresterea diversitatii speciilor prin colaborare intre ornitologi, experti silvici si publicul larg”.

 Lucrarile au inceput in luna aprilie in padurile din preajma orasului in colaborare cu Ocolul Silvic Cluj din cadrul Directiei Silvice Cluj, unde cu ajutorul studentilor de la Facultatea de Biologie si Geologie, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului de la Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara de la USAMV au fost amplasate 753 de cuburi artificiale.

Activitatile au fost continuate in livezile din zona Baciu si Suceag, unde au fost amplasate 250 de cuiburi, iar in zilele urmatoare numarul cuiburilor se va ridica la 438, oferind locuri de cuibarire pentru pitigoi, vrabii, pupeze si capintorturi.

Principalii beneficiari ai acestei activitati sunt pasarile, in special pitigoii si muscarii, carora li s-au suplimentat locurile pentru cuibarit, dar si copacii care in acest fel pot fi ocrotiti de omizi si insecte. Pasarile sunt adevarati devoratori de nevertebrate, mai ales in perioada de cuibarit.

Tot in cadrul proiectului vor mai fi amplasate 6 hranitori in parcurile orasului, respectiv panouri informative aferente acestora.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO