Aproape 400 de angajati ai RMGC au intrat in somaj tehnic

03-03-2014 16:32


Rosia Montana

Aproape 400 din cei aproximativ 500 de angajati ai companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation au intrat in somaj tehnic. Societatea a luat aceasta masura din cauza intarzierilor in procedura de evaluare si autorizare a proiectului minier.

Purtatorul de cuvant al companiei Rosia Montana Gold Corporation, Catalin Hosu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca 392 din cei aproximativ 500 de angajati ai companiei, reprezentand circa 80 la suta, au fost trimisi in somaj tehnic incepand din 1 martie.

"RMGC confirma reducerea activitatii companiei, prin intrarea in somaj tehnic a 392 de angajati, ca urmare a intarzierilor repetate in procedura de evaluare si autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana. Ne dorim ca aceasta situatie sa fie temporara si ca evaluarea proiectului minier sa se incheie cat mai repede, pentru a putea construi cea mai moderna mina din Romania, care sa respecte cele mai inalte standarde europene si care sa genereze mii de locuri de munca si bunastare, atat in zona Rosiei Montana, cat si pe plan national", a spus Hosu.

Catalin Hosu a refuzat sa ofere mai multe informatii despre zonele in care lucrau angajatii trimisi in somaj tehnic, dar si despre reducerea activitatii companiei.

Compania Rosia Montana Gold Corporation este o societate miniera romano-canadiana care deruleaza proiectul minier de la Rosia Montana, aflandu-se in prezent in stadiul de evaluare si autorizare a acestuia. Proiectul ar insemna exploatarea cu cianuri a zacamantului auro-argintifer din zona, astfel incat a starnit numeroase controverse si proteste.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO