Un incendiu de vegetatie uscata a provocat doua accidente in lant pe autostrada Arad - Timisoara

31-07-2013 12:32


 Un puternic incendiu de miriste a dat peste cap circulatia pe autostrada Arad - Timisoara in aceasta dimineata.

 Focul, care nu se stie deocamdata de la ce a pornit, s-a extins cu repeziciune din cauza vantului puternic.

Soferii aflati in trafic pe autostrada au sunat la 112 si au anuntat ca miristea este in flacari si fumul ajunge pe sosea. Perdeaua groasa de fum a facut astfel ca vizibilitatea in zona sa fie redusa si sa se produca si doua tamponari in lant. In ambele, cate trei vehicule, intre care si un TIR, s-au tamponat, fara a exista insa si victime.

3.000 de metri patrati au ars timp de aproape o ora, iar pompierii care au ajuns la fata locului s-au chinuit sa stinga focarele, din cauza vantului puternic. In sprijinul lor au venit si localnicii care au adus doua pluguri. Dupa mai bine de doua ore, incendiul a fost stins.

Imediat dupa producerea celor doua tamponari in lant, si politistii de la Serviciul Autostrazi au intervenit pentru asigurarea zonei.

Teodor Tudur, sef Serviciul Autostrazi : “Din cauza fumului dens au avut loc doua accidente in lant cu cate 3 masini implicate, dar din fericire nu au fost victime”.

La aceasta ora, circulatia se desfasoara in conditii normale. Pompierii au deschis o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat . Ei banuiesc ca cineva a dat foc la miriste ca sa curete terenul.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO