Proiect nefunctional. Camerele ce preiau imagini din 30 de locuri din Arad, inaccesibile publicului
Realizarea cu fonduri europene a site-ului www.aradhotspots.ro pare un proiect sortit esecului, pentru ca vizitatorii nu au acces la imaginile live preluate de 30 de camere de supraveghere instalate in oras.
In urma cu aproximativ trei luni, Primaria Arad anunta ca pe acest site pot fi urmarite in direct imagini din 30 de locuri importante din oras, fiind montate camere video cu ajutorul unei finantari europene.
Site-ul precizeaza ca doar cu Internet Explorer sunt accesibile imaginile si prin folosirea numelui de utilizator si a parolei indicate, respectiv cuvantul “live”. Cateva zile dupa lansare, proiectul parea functional, iar ulterior au inceput sa apara erori de conectare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cel putin in ultima luna, de cand stirileprotv.ro/vest a urmarit zilnic functionalitatea proiectului, niciunul dintre link-urile de accesare a camerelor video nu a fost functional.
Dupa o documentare asupra situatiei semnalate, purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, a declarat ca accesul publicului a fost oprit pentru ca “se fac operatiuni de optimizare a streaming-urilor”. Totusi, nu a putut explica de ce e nevoie de o perioada atat de lunga de timp pentru astfel de lucrari.
Recent, Primaria a anuntat ca intentioneaza sa acopere aproape toate zonele importante din oras, cumparand inca 40 de camere de supraveghere, pentru care va plati 754.000 de lei. Licitatia pentru achizitie a fost lansata, iar ultima zi de depunere a ofertelor este 7 ianuarie 2014.
Instalarea primelor camere si realizarea site-ulul au facut parte din proiectul “Cresterea calitatii serviciilor de internet in Arad si Orosháza”, finantat de Uniunea Europeana cu 218.000 de euro, la care s-a adaugat o finantare locala de 4.500 de euro.
Conform proiectului, pagina web creata ar fi urmat sa ofere si informatii despre evenimentele din Arad, insa ultima actualizare este mai veche de o luna.
Proiectul a mai prevazut punerea in functiune a 30 de statii hot-spot pentru acces la internet gratuit, care au devenit functionale la sfarsitul verii, cu o intarziere de cateva luni.
Internetul gratis in Arad, asteptat de cateva luni. Proiectul nu e gata, banii au fost cheltuiti