Spitalul Judetean Arad a scapat de declasificare. Ce criteriu putea sa-l faca de categoria a III-a

20-03-2013 16:01


spitalul judetean Arad

Ministerul Sanatatii a fost la un pas sa declare Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad drept unitate sanitara de categoria a III-a.

Spitalul risca declasificarea pentru ca nu a indeplinit un singur criteriu care era cerut pentru a ramane de categoria a II-a. Criteriul se referea la pacientii din afara judetului, care trebuiau sa reprezinte 5% din totalul celor internati, insa unitatea aradeana a ajuns doar la 3%.

Consiliul Judetean (CJ), care a preluat in administrare spitalul in 2010, a cerut Ministerului Sanatatii o derogare de la aceasta conditie, aratand ca a facut investitii de sapte milioane de euro in doi ani si jumatate, tocmai pentru a o pastra in categoria a II-a.

Astazi, CJ Arad a anuntat ca a primit confirmarea de la minister ca unitatea nu a fost declasificata. „Gradul de clasificare obtinut este definitiv, pentru ca in ordinul semnat de ministrul Eugen Nicolaescu nu s-a precizat un termen de valabilitate, cum era pana acum”, a declarat purtatorul de cuvant al CJ, Andreea Otoiu.

Potrivit autoritatilor judetene, modernizarea unitatii medicale va continua in acest an, printre investitiile programate figurand lucrari de extindere a Unitatii de Primiri Urgente, sistematizarea circulatiei in perimetrul spitalului, pentru se a facilita accesul ambulantelor, si lucrări de construire a unei noi cladiri pentru sectia TBC, proiect in valoare de peste zece milioane de lei.

La sfarsitul anului trecut, spitalul aradean a reusit, pentru prima data dupa 1989, sa ajunga cu facturile la zi, platind toate datoriile istorice catre furnizori.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO