Scolile si gradinitele de la sat le fac cu ochiul copiilor de la oras. Vezi de ce

27-02-2012 14:56


In toiul scandalurilor legate de inscrierea in clasa intai si grupa pregatitoare, cand toti parintii se lupta sa-si dea copiii la cele mai bune scoli, sunt destui care speculeaza alte avantaje.

. Multi parinti isi trimit copiii la scoli aflate in comunele sau satele de la marginea orasului. Pentru ca acolo sunt mai feriti de pericole si institutiile de invatamant sunt modernizate.
Desi locuieste in Timisoara, micuta Carina ia in fiecare dimineata drumul comunei Dumbravita, impreuna cu mama ei. De doi ani merge la gradinita din satul cu acelasi nume, unde si-a facut usor prieteni, iar pana acum nu s-a plans ca ar deranja-o vreun lucru.

In Timisoara, cele doua ar fi putut ajunge la gradinita din cartier in mai putin de cinci minute. Acum insa, fac un drum de 20 de minute cu masina, in fiecare zi.

Si la scoala din comuna sunt inscrisi elevi de la oras. Ce-i drept, aici copiii au parte de aparatura moderna, sali dotate dupa cerinte europene si, cel mai important, de liniste. 

Si doamna Sabina a vrut sa isi fereasca baiatul de agitatia orasului. A ales sa il inscrie in clasa intai la scoala din satul Chisoda, la 8 kilometri de oras.

Fenomenul migratiei catre scolile si gradinitele rurale este confirmat de toate inspectoratele scolare din tara. Are legatura directa cu lucrarile de modernizare, din ce in ce mai numeroase la institutiile din comune, si mult mai rare la oras.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO