Nemultumiri pentru clasa zero. Tot mai multi parinti isi spun ofurile online si semneaza petitii

Ultima actualizare: 03-08-2012 17:01
Sala de clasa

Schimbarile in invatamant nasc discutii aprinse in randul parintilor care nu sunt de acord cu introducerea clasei pregatitoare in scoli. Acestia au creat o petitie online prin care isi declara nemultumirile.

Peste 60 de timisoreni au semnat petitia prin care cer anularea hotararii de guvern privind introducerea in sistemul de invatamant romanesc a clasei pregatitoare. Altii au ales sa scrie o scrisoare adresata Ministerului.

“E trist ca acum ati luat hotararea sa chinuiti niste copii de doar 6 ani incluzandu-i in scoli si obligandu-i la un program rigid, desi varsta cere activitatii ludice, dvs ii aruncati intr-un mediu nou creand falsa iluze a libertatii”, spune Giurgi Dasca, un parinte din Timisoara.

Acesta are doua fetite gemene, in varsta de 6 ani, si a declarat, pentru www.stirileprotv.ro/vest ca este foarte indignat de introducerea clasei zero. Pentru ca cele doua fete ale sale au fost deja in grupa mare, la gradinita, trebuie sa le inscrie in clasa pregatitoare.

“Va laudati ca aceasta clasa pregatitoare va dezvolta capacitatea de a comunica, vor consolida contacte cu lumea numerelor, literelor, dar pana acum ce au facut la gradinita, la grupa pregatitoare? Nu tot aceleasi lurcruri? Sunt tatal unui copil de 14 ani, nu a facut clasa pregatitoare, dar ce a invatat la gradinita a fost suficient pentru a-l pregati pentru noua etapa: scolarizarea”, a spus Giurgi Dasca.

Parintii sunt mai ales suparati pentru ca programul prelungit de la gradinita includea si somnul de dupa-amiaza si le permitea sa se organizeze cu locul de munca. Conform noilor schimbari, la clasa zero, copiii isi vor petrece patru ore pe zi in incinta scolii.

“Stiti ca un copil prescolar are nevoie de odihna? Spuneati ca le oferiti in scoala aceleasi conditii din gradinita, cum? Dormind in sala de clasa? Scolile romanesti nu sunt proiectate sa aibe vestiara, dormitoare, cantine. Credeti ca noi, parintii suntem milionari si ca le putem plati acest “after school”acolo unde exista?”, a mai scris in memoriul sau, Giurgi Dasca.

Peste 2.000 de semnaturi din intreaga tara s-au strans pe Internet, de la parintii care spun “NU clasei pregatitoare in scoli”. Si aici se aduc argumente contra schimbarilor din invatamant. Petitia se incheie cu amintirea sintagmei populare, care, dupa cum spune grupul de parinti, trebuie luata in considerare: “Cei sapte ani de acasa”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO