Aradul, supravegheat printr-o retea de camere video. Afla ce se va intampla cu imaginile

28-06-2013 17:08


camere video

 Un sistem de supraveghere video a orasului a fost finalizat in Arad prin intermediul unui proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile.

 Proiectul prevedea realizarea de statii WI-FI de tip hot-spot, prin care aradenii sa poata accesa gratuit internetul in mai multe puncte din oras. Pentru asta, Primaria a obtinut 218.000 de euro, la care se adauga fondurile proprii in valoare de 4.500 de euro.

Statiile au fost finalizate, insa internetul nu este inca accesibil publicului, intreg sistemul fiind in teste pentru cateva saptamani.

Pe antenele de internet, municipalitatea a montat si 30 de camere de supraveghere video, imaginile urmand sa fie transmise in direct atat pe un site special creat, cat si catre sisteme de stocare a datelor.

Primarul Gheorghe Falca a anuntat, astazi, ca aceste imagini vor fi pastrate timp de sase luni, pentru a fi oferite politistilor, fiind vizate atat actele de vandalism, furturile, dar mai ales fenomentul consumului si traficului de droguri.

Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad: “Municipalitatea are si ea obligatia de a se alatura organelor statului carora le revin sarcini legate de stoparea acestui fenomen ingrijorator, cum este producerea, traficul si consumul de droguri. Noi am realizat cu fonduri europene, prin programul HURO, proiectul <<Hotspots >>, si vom avea imagini pe 30 de camere web din oras, inregistrarile se vor stoca pentru sase luni si se vor transmite si Politiei”.

Potrivit primarului, “serviciile specializate au solicitat demult o legislatie pentru prevenirea si combaterea consumului de droguri”. Falca a spus ca nu exista reglementari prin care cluburile si localurile sa fie obligate sa detina sisteme de securitate bazate de camere video, astfel ca in Arad “incepe pregatirea acestei legislatii locale’’.

Cu toate ca si sistemul de supraveghere video este doar in faza de testare, municipalitatea intentioneaza deja extinderea cu mai multe camere. Astfel, luni se va intruni Comisia de ordine publica a municipiului Arad, pentru propuneri privind locurile in care vor fi amplasate noile camere si pentru alte reglementari referitoare la functionarea sistemului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO