Nota unu pentru aproape jumatate dintre participantii la simularea bacalaureatului. Afla rezultatele

14-05-2013 14:26


liste, rezultate

 Inspectoratul Scolar Judetean Arad a finalizat centralizarea notelor obtinute de participantii la simularea bacalaureatului si a examenului de evaluare nationala, rezultatele fiind ingrijoratoare.

 Din raportul final obtinut de stirileprotv.ro/vest reiese ca absolventii de liceu nu sunt preocupati prea mult de pregatirea pentru examenul de bacalaureat. Doar sase la suta dintre cei 253 de elevi care au participat la testul la matematica au luat o nota mai mare de cinci.

Nici la limba romana nu sunt note prea bune, promovabilitatea fiind de numai 13 procente. Din 277 participanti la aceasta proba, doar 36 au primit o nota de trecere.

La biologie, niciunul dintre cei 11 elevi testati nu a promovat, cea mai mare nota acordata fiind trei. Rezultate ceva mai bune au existat la istorie, unde din 60 de elevi testati, 33 au promovat cu note peste cinci.

In total, la simularea bacalaureatului au participat 601 elevi care se apropie de “examenul maturitatii”, insa niciunul nu a obtinut nota 10. In schimb, aproape jumatate, adica 267, au primit nota din oficiu, respectiv unu.

In urma simularii desfasurate in perioada 13 februarie – 7 mai, nu s-a putut calcula promovabilitatea generala, intrucat fiecare elev participant a sustinut o singura proba.

ISJ a centralizat si rezultatele simularii examenului de evaluare nationala, la care au participat 537 copii. Promovabilitatea la limba romana a fost de 56 la suta, iar la matematica, de numai 17 la suta.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO