Peste o suta de voluntari participa astazi la operatiunea de cautare a lui Abel Apostol, la Arad

14-05-2013 11:54


 Ampla operatiune de cautare in acesta dimineata la Arad unde mai bine de o suta de oameni, toti voluntari, au pornit sa scotoceasca zonele indicate de politie, in cazul Abel Apostol.

 Membrii echipelor s-au coordonat pe o retea de socializare si au venit sa dea o mana de ajutor in acest dosar. Anchetatorii banuiesc o crima cu sange rece, au un suspect in arest, dar nu au cadavrul.

In aceasta dimineata, la ora 9:00, cei peste o suta de voluntari s-au adunat intr-o parcare din Arad, iar la locul de intalnire a venit si familia lui Abel Apostol. Sotia barbatului disparut nu si-a putut stapani lacrimile cand a vazut cata lume a sarit in ajutor. Familia a adus si mai multe sepcute albe, inscriptionate cu numele blogului "Pe urmele lui Abel". Toti cei prezenti au primit instructiuni, iar mai apoi au fost imbarcati in doua autocare si mai multe masini si s-au indreptat spre padurea Ceala, de langa Arad.

Apel la voluntari pentru gasirea lui Abel Apostol. Marti are loc o ampla actiune de cautare

In paralel, in padurea de la Vladimirescu, politistii continua operatiunea de cautare si au adus de la Timisoara o drona cu ajutorul careia vor monitoriza intreg perimetrul, de la inaltime. 

Voluntarilor din Arad li s-au alaturat mai multe echipaje de la SALVO, din Timisoara, care au adus si mai multi caini special dresati pentru operatiunile de cautare. Si cateva ATV-uri au intrat in convoi, iar intreaga operatiune a fost coordonata de politisti.

Inca de zilele trecute, oamenii au fost instruiti atat pe reteaua de socializare, cat si pe blog ce sa aduca cu ei. Voluntarii au fost avertizati sa fie imbracati adecvat pentru operatiunea de cautare in padure, dar si sa nu care cumva sa se dea cu parfum ca sa nu tulbure actiunea cainilor de urma.

"Stiam ca foarte multa lume il iubeste pe Abel si ca vor veni multi", a spus impresionata, cu lacrimi in ochi, Luminita Apostol, sotia celui disparut.

Cautarile vor continua intreaga zi.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO