Medicii au stabilit cauza mortii tinerei care lua prafuri de slabit. Ce arata raportul medico-legal

29-10-2013 12:29


tanara decedata, anticonceptionale

  La o luna dupa moartea controversata a unei tinere de 27 de ani din Arad, raportul medicilor legisti arata clar cauza decesului.

 Femeia si-a pierdut viata din cauza unei embolii pulmonare, cauzate de pastilele anticonceptionale pe care le lua. Initial, rudele au crezut ca de vina pentru sfarsitul prematur al femeii sunt prafurile de slabit pe care le lua in paralel cu medicamentele contraceptive.

Imediat dupa ce a fost incheiat raportul medico-legal, Agentia Nationala a Medicamentului a raportat acest caz la Comitetul European de Farmacovigilenta.

Decesul tinerei de 27 de ani, petrecut dupa doua saptamani de coma, va fi corelat cu alte cazuri internationale, pentru o eventuala contraindicatie a acestor contraceptive in cazul anumitor categorii de persoane.

Se stie ca femeia lua anticonceptionale de doi ani, si, cu doua luni inainte de a muri s-a lasat de fumat. Sotul tinerei a declarat ca ea nu suferea de nicio boala si lua anticonceptionale recomandate pentru un chist, in paralel cu niste prafuri pentru slabit.

Trebuie spus ca pe prospectul contraceptivelor respective sunt trecute anumite contraindicatii, printre care si probleme de coagulare a sangelui, care pot favoriza tromboza venoasa sau arterial si embolismul pulmonar.

Cura de slabire, coma si apoi moarte. Rudele unei tinere din Arad arata cu degetul catre prafuri

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO