Lapte stricat, distribuit zile la rand in scolile din Arad. Peste 32.000 de portii au fost retrase

29-10-2013 11:02


 Revoltator! Pe langa faptul ca laptele din programul ”Lapte si corn” a ajuns in scolile aradene abia dupa trei saptamani de la inceperea scolii, copiii au mai avut parte si de surprize neplacute cand au gustat acest produs.

UPDATE: In urma reclamatiilor care au ajuns la protectia consumatorilor Arad, controlul laptelui s-a extins la fabrica de productie a laptelui, SC Simultan SRL, care are sediul in judetul Timis. Drept urmare, s-a oprit distribuirea a doua loturi si s-au recoltat probe. In continuare, se asteapta buletinul de analize care va arata calitatea laptelui. In scolile din Timisoara nu a ajuns deloc lapte din cele doua loturi cu probleme.
_______________________________ 

In ultimele doua saptamani, elevii din mai multe scoli au constatat ca laptele nu poate fi baut, avand un gust foarte amar, asa ca l-au aruncat. Si nu s-a intamplat intr-o singura zi, ci zile la rand, inclusiv ieri, astfel ca profesorii si parintii au inceput sa se planga pe la autoritati.

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Arad, Gheorghe Iancu, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest ca au fost descoperite doua loturi cu probleme, adica zeci de mii de portii.

Gheorghe Iancu, CJPC Arad: ”Este vorba de un lot de 16.400 de portii si un al doilea de 16.000 de portii. Au fost prelevate probe pentru stabilirea parametrilor acestui produs si se efectueaza un control in depozitele producatorului”.

”Laptele era stricat, cu un spect neobisnuit, ca si apa cu var. Era tulbure, iar gustul chimic, puternic amar. Jumatate dintre elevii din clasa mea au aruncat laptele, iar cand l-am gustat, am avut impresia ca beau un colorant”, a povestit o profesoara de la Colegiul National ”Vasile Goldis”.

Firma care a castigat licitatia pentru distribuirea laptelui este Zad Tiara SRL, din municipiul Arad, care primeste de la Consiliul Judetean 4,3 milioane de lei fara TVA. Administratorul firmei a declarat ca laptele este produs de o alta firma, SC Simultan SRL, din Timis.

Dana Blaga, distribuitor: ”Nu stim ce este in neregula cu acest lapte, care are un gust foarte amar, pentru ca producatorul este o alta firma. Au fost probleme doar cu o parte din cantitatea distribuita. Asteptam rezultatele analizelor pentru a ne lamuri”.

In judetul Arad sunt distribuite, in fiecare zi, peste 44.000 de portii de lapte. Acest produs a ajuns la copii abia din 10 octombrie, din cauza procedurilor de licitare intarziate.

VIDEO PROTVPLUS.RO