Dosarul terenurilor din Nadas, la judecatorul care a dat si vechea sentinta. Ce a facut magistratul

28-10-2013 15:00


Sat

 Astazi a avut loc, la Judecatoria Ineu, prima infatisare in procesul initiat de Prefectura Arad, care cere pentru a doua oara revizuirea sentintei din 2006 prin care terenurile satului Nadas au fost atribuite familiei Colteu.

 La proces au mers si localnicii, care au avut supriza sa constate ca dosarul a fost repartizat aleatoriu aceluiasi judecator care a dat si sentinta mult contestata. Totusi, magistratul a anuntat ca nu doreste sa mai judece acelasi dosar si a depus o cerere pentru desemnarea unui alt complet de judecata.

Stelian Lupu, avocatul satenilor: “Judecatoarea a anuntat ca a depus o declaratie de abtinere care a fost admisa, urmand ca dosarul sa fie repartizat aleatoriu altui judecator. E o procedura fireasca, avand in vedere ca acest dosar a revenit magistratului care a dat si sentinta din 2006”.

Avocatul a anuntat ca cei aproximativ 30 de localnici pe care-i reprezinta se vor constitui parte in procesul initiat de Prefectura, in acest sens fiind depusa o cerere de interventie accesorie care va fi judecata de catre instanta ce va fi stabilita in acest dosar.

Pe de alta parte, si Prefectura Arad a depus, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, o cerere de stramutare a procesului in alt judet.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii, Lucian Cozma, a declarat ca s-a facut aceasta solicitare pentru a nu exista suspiciuni de subiectivitate sau de influentare a judecatorilor din Ineu, dupace localnicii din Nadas, dar si institutii ale statului, au contestat sentinta initiala.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO