Comuna Vladimirescu se leaga de Arad cu o pista de biciclete. Afla de cand se va putea circula

27-02-2013 13:31


piste

 Locuitorii din comuna Vladimirescu vor putea ajunge la Arad si cu bicicleta, fara sa-si mai riste viata pe DN 7.

 Primaria comunei a alocat suma de 500.000 de lei pentru realizarea unei piste de biciclete cu doua sensuri de mers. Aceasta va fi construita din pavaj, va avea aproximativ patru kilometri si o latime de 1,8 metri.

Pista va fi situata pe marginea DN 7, insa va fi delimitata de sosea cu stalpisori, pentru a se elimina riscul accidentelor. Amplasarea va fi pe partea dreapta a drumului, pe sensul de mers Arad-Vladimirescu, astfel incat accesul in zona comerciala de la marginea municipiului sa se faca fara traversarea soselei.

“Proiectul era o prioritate pentru ca in fiecare an mor trei sau patru biciclisti in Vladimirescu, loviti de masini pe marginea drumului. Lucrarile vor incepe peste cateva saptamani si vor fi finalizate prin august-septembrie”, spune primarul Ioan Crisan.

Proiectul este unul mai mare, pista urmand sa fie extinsa cu inca zece kilometri pana in 2015, pentru a lega si localitatile Cicir si Mandruloc. De asemenea, se va construi o ramificatie a pistei pana la Padurea Vladimirescu, o zona de agrement frecventata de multi aradeni. Investitia totala va fi de 1,7 milioane de lei.

In ultimii ani, sute de aradeni si-au construit case in cartiere noi din Vladimirescu, unde sectorul imobiliar inca se dezvolta rapid, pentru ca localitatea este cea mai apropiata de municipiu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO