Cazinoul din Arad a ajuns in paragina. Vezi cum arata cladirea declarata monument istoric

Ultima actualizare: 16-11-2013 07:19
cazinou in paragina

 Cladirea fostului cazinou din Arad, veche de aproape un secol si jumatate, si-a pierdut din farmecul dat de arhitectura deosebita, iar in acest moment este parasita, cu fatadele si interioarele grav deteriorate.

 Imobilul a fost inaugurat in 1872, fiind construit in stil neobaroc. La acea vreme, era un loc frecventat de lumea buna a Aradului, dar si de multi straini. De-a lungul anilor, cladirea a functionat drept cazinou, sala de expozitii si sala de evenimente.

In existenta de pana acum, cladirea a fost abandonata de mai multe ori, iar dupa 1990 a ajuns in proprietate privata. In 2007, o firma a inchiriat spatiul si a redeschis cazinoul, dar care nu a functionat prea mult. Ulterior, imobilul a gazduit un restaurant si un club.

In acest moment, nimeni nu a mai inchiriat spatiul generos oferit de cladire, desi este situat in centrul orasului. Astfel, fostul cazinou a ajuns sa arate ca o ruina, iar proprietarii nu par preocupati sa schimbe ceva.

De pe fatada se desprind tencuiala si elementele decorative care formeaza arhitectura, iar imprejurimile si gradina de vara nu mai sunt ingrijite, imagine care nu face cinste orasului, mai ales ca zona este frecventata de multi turisti, avand in vedere ca in vecinatate se afla unul dintre cele mai mari hoteluri din Arad.

Chiar daca imobilul este declarat monument istoric, fiind marcat si cu o placuta care atesta acest fapt, reprezentantii municipalitatii spun ca nu pot face nimic, fiind vorba de o proprietate privata.

Cazinoul, desi este o cladire-simbol pentru oras, are, astfel, soarta numeroaselor palate seculare din zona centrala care au ajuns sa arate deplorabil pentru ca actualii proprietari nu investesc in renovari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO