Romanii din strainatate, cu mic cu mare la vot!

06-12-2009 00:00

"Sa facem un viitor mai bun pentru copiii nostri, pentru ca si asa al nostru nu mai e in Romania". Cu acest gand au venit sa voteze mii de romani in Italia.


Si nu numai acolo. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, la acest al doilea tur la sectiile de votare din strainatate au votat mai multe persoane decat la scrutinul din 22 noiembrie. Din Noua Zeelanda pana in Spania si Franta, ai nostri au stat ore in sir la cozi.

La Milano, singura solutie pentru a mai subtia coada a fost indrumarea alegatorilor catre alte sectii de vot. Situate, in cele mai multe cazuri, in alte localitati, deci la distante apreciabile. Oamenii au indurat frigul la coada sorbind o cafea sau un ceai. Le-au tinut de cald poate si sperantele.

Ca se putea o organizare mai buna, o spune chiar deputatul pentru romanii din strainatate, William Branza, care a votat la Milano.

Turul doi al alegerilor prezidentiale din Romania a adus un nou record al prezentei la urne a cetatenilor romani din Republica Moldova. Cozile s-au format de la prima ora, insa incidentele electorale nu au lipsit nici aici. Dincolo de aceste nemultumiri, alegatorii pareau toti manati de motivatii puternice.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO