Pusi pe glume! Atmosfera la sediile partidelor, la inchiderea urnelor

Ultima actualizare: 09-05-2012 11:52

Cum trebuie asezata o cravata cu nodul stramb, unde s-au ratacit copiii si ce glume am putea face pe socoteala rivalilor. Acestea au fost ultimele preocupari majore la sediile partidelor in minutele dinaintea anuntarii sondajelor.


Dupa o zi incordata, in care au tot primit rapoarte si au masurat procente, candidatii si-au ingaduit putina relaxare. Au redevenit oamenii politici sobri de-abia cand au intrat in direct pentru declaratii.

Sediul PD-L era la ora 19:00 aproape pustiu. Cu un sfert de ora inaintea inchiderii urnelor curtea s-a umplut insa brusc. Presedintele Traian Basescu si-a facut din nou aparitia, iar din boxe rasuna imnul partidului.

Imediat, toti liderii democrat-liberali s-au incolonat in spatele presedintelui si au asteptat exit-poll-urile. Ioana, fiica cea mare a sefului statului, a profitat de moment si a facut cateva instantanee. Tatal ei avea insa o problema: cravata ii statea stramb.

Atmosfera incinsa si in Kiseleff. Pentru a-si tine simpatizantii in forma, social democratii i-au cinstit cu vin fiert si covrigi. La sediul PSD a sosit si Ion Iliescu, care a atras toate privirile cu noua sa sapca.

Cu putin timp inainte de inchiderea urnelor, Mircea Geoana, alaturi de sotia sa, incerca sa ajunga la scena improvizata in curte. Si-a facut cu greu loc printre zecile de jurnalisti si simpatizanti. Ceilalti lideri social democrati au urcat si ei pe scena. La PD-L, Traian Basescu isi incepuse discursul, motiv de glume pentru pesedisti.

Liberalii au venit si ei unul cate unul la partid cu putin inainte de ora 21:00. Au fost cei mai pusi pe sotii. Chiar si dupa ce au aflat estimarile, liberalii si-au pastrat aerul relaxat, desi candidatul lor, Crin Antonescu, ratase locul in finala.

Cat au vorbit Traian Basescu si Mircea Geoana, castigatorii primului tur de scrutin potrivit datelor provizorii oferite de BEC, sustinatorii lui Antonescu au facut glume in continuu. Liderii PNL s-au si gandit ca oamenii celor doi finalisti ii vor cauta, ca sa le ceara sprijinul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO