Cine a zis ca politica nu-i la moda?

×
Codul embed a fost copiat

Moda influenteaza si lumea politica din Romania. Se spune ca acest univers, plin de lucruri serioase, vitale pentru societate, este prea plin de el ca sa iasa in evidenta astfel. Cu toate acestea, avem cateva exemple care ar putea sa va schimbe parerea.

Petre Roman. Domn sarmant, le-a facut pe doamne sa ofteze cu patos in anii de dupa Revolutie. De la Apaca si pana in Guvern, fostul premier si-a gasit rapid admiratoare. Scolit la Paris si dornic sa iasa din tipare, s-a infiintat mai intai la televizor cu un pulover gri. L-a schimbat rapid cu unul rosu. Crosetat de mama unui student, asa cum avea sa povesteasca fosta sa sotie Mioara. Mai tarziu, ca sa nu-si stirbeasca din cota odata cu trecerea anilor, proaspatul tatic de la sfarsitul lui 2009, a aparut inclusiv in slip in fata camerelor.

Pedant si cu un look de star rock’n roll din era Memphis-ului lui Elvis sau din Vegas, Corneliu Vadim Tudor a pastrat intotdeauna o eleganta aparte. Sunt de remarcat camasile cu mansete si guler alb, in mare voga inca de acum cativa ani, la care Vadim a asortat cravate deschise la culoare. Nu sunt de ici-colo nici fularul Piersician de matase si simbolul vedetelor: ochelarii de soare mari, cu lentile intunecate. Ai zice ca e un adevarat burghez, genul care atrage atentia oriunde ar merge cu un vers bine ales. Tocmai de aceea, multi au inteles cu greu alaturarea dintre liderul PRM si rebela Oana Zavoranu, cunoscuta pentru fustele scurte, tatuajele la vedere si decolteul... cand mare, cand mic!

Daca tot am ajuns la Vadim, trebuia sa facem o oprire si la Gigi Becali. Criticii vestimentari de la noi sunt cu totii de acord. Nu conteaza ce si cum spune Becali, cand vine vorba de moda, cine il invata sa se imbrace, stie ce face! Costumele croite pe comanda la Londra i-ar da titlul de trend-setter daca ar fi asortate INTOTDEAUNA cum trebuie. Pentru ca omul mai si da chix...Cert e ca una din firmele preferate ale finantatorului Stelei a confectionat costumele mafiotilor din “Nasul”, care costa si 15.000 de euro bucata. Tabloidele scriau chiar ca patronul Stelei obisnuieste sa arunce, anual, aproape un milion de euro pe costume, camasi, butoni si pantofi, iar pentru fiecare anotimp are cate un pachet de zece produse. Cel putin asta se intampla inainte de criza...

Tot din vremuri demult apuse... rasare la orizont Calin Popescu-Tariceanu, cu alura sa de fost manechin. „Mama” Zina Dumitrescu, cea care l-a „impins” pe podium la doar 17 ani, spunea ca l-a vazut „si in chiloti”, amanunt care nu l-a impiedicat pe Calin sa ajunga peste ani prim-ministru. Experienta l-a ajutat, cel putin din punct vedere vestimentar. Fostul premier e intotdeauna foarte elegant, in culori potrivite mediului politic.

Citește și
Candidati
Sa mori de ras, dar si de plans: Replici ale candidatilor - Editia 2009
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
La polul opus il gasim pe Radu Mazare. In ultimii ani, „primarul de la mare” a vrut cu orice pret sa socheze vestimentar. Unii spun ca, s-ar fi dus, in taina, la Catalin Botezatu si i-ar fi cerut sa il ajute sa capete un stil inconfundabil. De aici, seria de sacouri in culori stridente cu care Mazare se afiseaza pe unde apuca, atat la televizor, cat si la evenimentele mondene. Primarul-kyte-surfer sustine insa ca vesmintele sale sunt made in...Constanta, iar prietenul Botezatu ar fi ros de curiozitate si, vezi Doamne, toropit de admiratie. Nimeni nu ii uita insa gafa din vara, cand a defilat imbracat in nazist, iar presa l-a cam taxat.

Sa nu-l uitam pe seful statului. Inca din vremuri imemoriale, Traian Basescu a incercat sa isi gaseasca un stil. A trecut si el prin perioada puloverelor, o moda pe care o mai afiseaza si acum, din cand in cand. Tot costumul ramane baza. La Basescu fascineaza un alt capitol: hair-styling-ul. Presedintele a trecut cu greu peste una dintre cele mai mari drame ale barbatilor care imbatranesc: pierderea parului. Dupa ce o suvita rebela si-a luat zborul exact cand nu trebuia - dovedind ca, iata, coafura... nu mai rezista - seful statului a renuntat la ea. Atent cu sanatatea, Basescu a recunoscut ca are o adevarata colectie de... fesuri, cu care nu se sfieste sa se afiseze. Mult mai la moda pare sa fie un alt accesoriu. Anul acesta, in direct la emisiunea lui Catalin Maruta, presedintele Romaniei a acceptat sa isi puna palarie!

Galeria doamnelor din politica o are in prim plan pe Elena Udrea. Ministrul interimar al Turismului si Mediului se invarte intr-un... mediu vestimentar cu etichete ametitoare. Fustele stramte, rochiile mulate si pantofii de firma stau la coada in garderoba personala, numai numai sa capete onoarea unui asorte la gentile de firma ale doamnei Cocos. Hermes Birkin, un model exclusivist, este una dintre ele. Cat costa? In jur de 15.000, in functie de pielea aleasa si detaliile metalice. 15.000 de EURO, bineinteles... „Suratele” Chanel sau Louis Vuitton vad si ele lumina zilei, la fel ca outfit-urile de plantat pomi Dolce&Gabbana.

Indeaproape bate pasul si domnisoara europarlamentar Elena Basescu. Bretonul si buzele-i supradimensionate n-aveau cum sa treaca neobservate. Fiica cea mica a presedintelui s-a imprietenit si cu podiumul, s-a capatuit cu rochii de 10.000 de euro, dar prin viata defileaza in costume business de cand cu Parlamentul Uniunii si cu cizme lungi, trase peste pantaloni in timpul liber.

O alta doamna care se distinge este Raluca Turcan. Adepta, ce-i drept, a unor tinute strict business, croite de case precum Chanel sau Dior si de o eleganta aparte.

sursa foto: Mediafax Foto

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Modelele morale:Basescu - sotia, Antonescu - T. Chirila, Geoana- Patriarhul
Modelele morale:Basescu - sotia, Antonescu - T. Chirila, Geoana- Patriarhul

UPDATE: Candidatii la presedintie din partea PNL, PSD si PD-L au participat vineri, la Palatul Parlamentului, la marea confruntare de dinainte de alegerile din 22 noiembrie.

Sa mori de ras, dar si de plans: Replici ale candidatilor - Editia 2009
Sa mori de ras, dar si de plans: Replici ale candidatilor - Editia 2009

Se viseaza presedinti, dau din coate si scot coltii! Nu e politician mai aprig si mai hotarat decat prezidentiabilul.

Dezastre vestimentare! Astazi, Catherine Zeta-Jones
Dezastre vestimentare! Astazi, Catherine Zeta-Jones

Parca nu a fost ea niciodata cine stie ce experta in ale imbracatului, dar in ultima vreme Catherine s-a lasat pe tanjeala. Sa fie de vina traiul cu veteranul sot Michael Douglas?

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.