PNL si PSD, logodna cu acte. Basescu: Ziua de 6 nu le va aduce bucurii


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 00:18
Data publicarii: Marti 24 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Alegeri 2009

UPDATE: PSD si PNL lupta cu acte, arme si bagaje impotriva lui Traian Basescu, in turul II al prezidentialelor. Cele doua partide, unul de drepta si altul de stanga, au semnat un "acord pentru iesirea Romaniei din criza".

Liberalii s-au angajat sa-l sustina cu toate fortele pe Mircea Geoana pentru fotoliul de la Cotroceni. In schimb, social-democratii promit sa-l nominalizeze pe Klaus Johannis prim-ministru, daca vor iesi victoriosi.

Klaus Johannis, aflat in strainatate, a trimis un comunicat in care spune ca este onorat de propunere.

Traian Basescu, candidatul sustinut de PD-L, Traian Basescu nu a ramas fara reactie la acordul incheiat: "Va asigur ca sunt hotarat sa nu-i las sa-si inhate prada".

Pactul semnat miercuri nu este unul stufos. Contine doar cateva principii care vor sta la baza guvernarii comune PSD-PNL:

- Liderii celor doua partide sustin ca vor reducerea fiscalitatii, transparenta si eficienta in cheltuirea banului public, dar si sprijinirea categoriilor sociale defavorizate.

- Acordul contine si obiective fixate de cele doua partide: scoaterea tarii din criza economica si refacerea solidaritatii si increderii intre romani.

- Liberalii si social democratii promit o campanie electorala comuna pentru turul II. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca va participa la mitinguri electoarale alaturi de Mircea Geoana. In plus, vor fi tiparite si afise in care vor aparea cei doi. Pe de alta parte toata logistica PNL va fi pusa la dispozitia candidatului Mircea Geoana.

Liberalii nu vor sa renunte la cota unica si la masurile de stimulare a mediului privat. In plus, potrivit unor surse, ei ar vrea sa ii propuna lui Mircea Geoana sa scoata din prima linie a partidului sau personaje precum Viorel Hrebenciuc sau Ion Iliescu.

Zambitori si foarte relaxati - asa au venit social-democratii, dar mai ales liberalii, la intalnirea pentru semnarea acordului. De la moment, insa, si mai ales de la poza, au lipsit lideri importanti din ambele partide, precum Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase sau Calin Popescu Tariceanu.

Nu se stie inca pentru cine vor pune umarul in turul II liderii UDMR. Potrivit unor surse din partid, legaturile dintre PSD si UDMR nu vor fi oficializate, pentru ca social-democratii si-ar pierde astfel sustinerea electoratului PRM.

Basescu: Mogulii i-au convocat pe liderii aliantei PSD-PDL la sediile lor

Afla toate detaliile acordului semnat de PNL si PSD, inclusiv obiectivele nou formatei aliante, din documentul atasat mai jos!

Basescu: Nu am nicio intentie sa negociez voturile romanilor
Basescu: Nu am nicio intentie sa negociez voturile romanilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
Nicolas Sarkozy
Sarkozy ii transmite "felicitari calduroase" lui Basescu pentru noul mandat
Rezultat BEC privind voturile nule: Traian Basescu-1260, Mircea Geoana-987
Alegerile din 6 decembrie nu se repeta! CC a respins cererea PSD
Traian Basescu, validat de CC in functia de presedinte al Romaniei
Voturi la mana a doua! 1.169 pentru Basescu, 968 pentru Geoana!
"Sunt si eu om. Poate ca m-am bucurat cam mult, dar am facut-o sincer"
alegeri
Birourile electorale judetene au redevenit furnicarele din ziua alegerilor
Cele mai multe voturi revalidate sunt in favoarea lui Traian Basescu!
Noile cereri ale PSD: expertize grafologice si compararea CNP-urilor
Curtea Constitutionala a decis reexaminarea si renumararea voturilor nule!
Dan Nica despre dimensiunile fraudarii: Si Osama bin Laden iesea presedinte
AFP: Acuzatiile de fraude nu sunt noi, politicienii evita schimbarea legii