Alegeri prezidentiale: primele estimari au scos oamenii in strada!

Ultima actualizare: 18-10-2012 06:45

UPDATE: Dincolo de entuziasmul liderilor, mai mult sau mai putin retinuti, poporul patimas a sarbatorit duminica seara cu sampanie. In special social-democratii si liberalii au simtit nevoia sa petreaca.

Imbatati de rezultatele sondajelor de opinie, n-au mai avut rabdarea sa afle totusi datele stranse de autoritati. Asa ca, simpatizantii PSD si PNL au organizat marsuri la Arad, Craiova, Alba Iulia sau Timisoara.

Peste 100 de simpatizanti ai PSD s-au adunat, duminica seara, in Piata Revolutiei din Arad, locul in care se afla si sediul partidului, acestia purtand steaguri tricolore si ale PSD, in timp ce in piata au venit si peste 50 de sustinatori ai PDL, grupurile fiind despartite de jandarmi.

Sustinatorii PSD s-au adunat la scurt timp dupa anuntarea expit poll-urilor si s-au plimbat pe Bulevardul Revolutiei din Arad cu steaguri si strigand "Ole, ole, ole, Basescu nu mai e" sau "Geoana presedinte". In acelasi timp, din sediul PDL, care se afla tot in Piata Revolutiei, au iesit circa 50 de simpatizanti ai lui Basescu, la care s-au adaugat trecatori de pe strada si care i-au huiduit pe sustinatorii lui Geoana.

Circa 500 de persoane au iesit, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, in Piata Prefecturii din Craiova, la manifestatie participand sustinatori ai PSD si PNL, care au scandat, in fata intrarii principale a Palatului Administrativ, lozinci de sustinere a lui Mircea Geoana.

Manifestantii au plecat de la sediul PSD pe jos, spre Prefecutra, parcurgand distanta in aproximativ 20 de minute, timp in care au agitat steaguri ale PSD si au scandat lozinci pro Geoana. Oamenii s-au adunat in fata intarii intrarii principale a Palatului Administrativ in jurul orei 21:20, ei scandand lozinci precum "Geoana presedinte!", "Ole, ole, marinarul nu mai e!", "Aurica (Antonie Solomon, primarul PDL al Craiovei -n.r.), uita-te, marinarul nu mai e!".

Cateva sute de membri si simpatizanti ai PSD au pornit intr-un "mars al bucuriei", cu masinile, si pe strazile din Alba Iulia, purtand steaguri si esarfe in culorile partidului si pancarte cu mesajul "Geoana presedinte". In paralel, cateva zeci de liberali au pornit intr-un mars pe jos, pe strazile din municipiu, strigand "Alba Iulia, va multumim, a cazut dictatorul", "Geoana presedinte", dar si "Ole, ole, Basescu nu mai e".

Aproximativ 40 de membri ai PNL Timis, printre care si presedintele filialei judetene, senatorul Nicolae Robu, s-au adunat, duminica seara, in Piata Operei din Timisoara, lor alaturandu-se si cateva zeci de sustinatori ai PSD, pentru a sarbatori victoria lui Mircea Geoana la alegeri.

Primii care au ajuns in Piata Operei au fost membrii PNL, printre care se afla si presedintele filialei judetene, senatorul Nicolae Robu, care au purtat pancarte galbene pe care scria "PNL Timis". La scurt timp, in Piata Operei au ajuns si circa 50 de sustinatori ai PSD, care au scandat "PSD", "Geoana presedinte", "Antonescu", "Unitate"si "Victorie", alaturandu-se apoi celor de la PNL. Ei au fost huiduiti de cativa trecatori aflati in piata.

La Pitesti a fost de-a dreptul Revelion in Piata Centrala. Cu primarul in frunte, oamenii lui Mircea Geoana au baut sampanie si au cantat: "Tineti minte trei cuvinte, Mircea Geoana presedinte!" Cativa au incercat sa le tempereze din entuziasm, insa vocile lor abia daca s-au auzit in vacarmul facut de multimea infierbantata.

La Bistrita, in schimb, admiratorii celor doi candidati n-au pierdut multa vreme in frig. In 15 de minute si-au epuizat lozincile si au plecat linistiti catre case. Fiecare cu victoria lui.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO