Trump: „Dacă îl votaţi pe Biden, el o să-i asculte pe oamenii de ştiinţă”

Ultima actualizare: 19-10-2020 13:55

„Dacă îl votaţi pe Biden, el o să-i asculte pe oamenii de ştiinţă cu privire la pandemie!”

Cu acest avertisment candid i-a speriat Donald Trump pe alegători la un miting electoral în Nevada. Pe măsură ce se apropie ziua adevărului, retorica lui Donald Trump e tot mai scăpată de sub control.

Trump este condus în sondaje şi nici numărul mare de americani care au votat anticipat nu-l bucură prea tare.

Cu 15 zile înaintea unui scrutin prezidenţial cum n-a mai avut America, președintele-candidat Donald Trump şi-a făcut campanie ieri în Nevada.

Donald Trump: „Biden va închide ţara! Va reinstaura carantina. Biden o să-i asculte pe oamenii de ştiinţă. Dacă eu i-aş fi ascultat în totalitate pe oamenii de ştiinţă, acum ţara noastră ar fi într-o criză economică masivă, în loc să zboare ca racheta. Uitaţi-vă la cifre!”

Donald Trump ratează nicio ocazie să facă din imigranţi ţapii ispăşitori pentru orice rău și a speculat cu abilitate recentul atac terorist din Franţa.

Donald Trump: „Biden s-a angajat să elimine interdicţiile de intrare pe teritoriul SUA din regiunile jihadiste, iar accesul refugiaţilor va creşte cu 700%. Vrea să-i lase pe toţi să intre în SUA”.

Tot în Nevada, preşedintele a făcut o rară oprire într-un lăcaş de cult, mai exact în Biserica Internaţională din Las Vegas, unde s-a adresat scurt enoriaşilor şi a făcut şi o donaţie în cutia milei.

Deşi pandemia a ucis deja peste 219.000 de americani, iar numărul infectărilor este din nou în creştere în aproape toate statele, Donald Trump continuă să convoace întâlniri care nesocotesc chiar protocoalele de siguranţă ale guvernului.

Dr. Jon LaPook, CBS: „V-a surprins faptul că preşedintele Trump s-a îmbolnăvit de COVID-19?”
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului național de Alergii și Boli Infecțioase: „Absolut deloc. Eram îngrijorat că se va îmbolnăvi de când l-am văzut în situaţii precare, precum mulţimea din grădina Casei Albe, oameni mulţi, fără să păstreze distanţa fizică, fără să poarte măşti. Când am văzut asta la televizor, mi-am zis: Doamne, Dumnezeule, nimic bun nu poate ieşi din asta!”

În contrast izbitor, rivalul democrat al lui Donald Trump s-a adresat de la distanţă câtorva zeci de simpatizanţi răsfiraţi în propriile maşini, într-o parcare din Carolina de Nord. În acest stat, niciun democrat n-a câştigat vreun mandat în Congres ori un post de guvernator de 12 ani. De aceea, se număra printre cele 8 state care ar putea decide soarta alegerilor.

Joe Biden: „Candidez că democrat mândru, dar voi guverna ca preşedinte al întregii Americi. Gata cu statele roşii ori albastre, doar Statele Unite! Iar voi aveţi datoria sacră de a vota. Votul chiar contează! Carolina de Nord contează!”

Joe Biden conduce în şase dintre cele 8 state americane încă indecise, cu un avans de 2 până la 8 procente. Însă şi Hillary Clinton a fost lider în sondaje pe mai toată durata campaniei din 2016. Democrata a şi câştigat votul popular, piezand însă hotărâtor în colegiul electoral.

Joe Biden: „E timpul să reconstruim coloana vertebrală a Americii: clasa de mijloc. Şi e nevoie să fim uniţi. Nu contează rasa, vârsta, religia, sexul, etnia ori dizabilităţile, putem face asta împreună!”

Până aseară, au votat deja anticipat 27 de milioane de americani, un record absolut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO