Rezultate alegeri SUA. Democraţii îşi păstrează controlul în Camera Reprezentanţilor

Ultima actualizare: 04-11-2020 06:11
Rezultate alegeri SUA. Democraţii îşi păstrează controlul în Camera Reprezentanţilor
Getty

Democraţii şi-au consolidat la alegerile de marţi majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au anunţat posturile de televiziune Fox News şi ABC, preluate de agenţiile internaţionale de presă.

Partidul Democrat va câştiga patru sau cinci locuri suplimentare, conform predicţiilor făcute de cele două televiziuni.

Ei deţin în prezent 232 din cele 435 de mandate.

Republicanii controlează Senatul.

O candidată pro-Trump, apropiată de mişcarea teroristă QAnon, a fost aleasă marţi în Camera Reprezentanţilor din SUA, unde va reprezenta statul Georgia, un bastion republican.

Cursa pentru Casa Albă este strânsă. Miercuri dimineață, Joe Biden are un avans ușor față de Donald Trump în ceea ce privește numărul de electori.

În timp ce Donald Trump vrea să „facă America măreață din nou”, prin crearea de noi locuri de muncă și menținerea unei poziții ferme în ceea ce privește imigrația, Joe Biden vrea să reinstituie măsurile de protecție a mediului și să extindă accesul la serviciile de sănătate publică, precum și unele alianțe internaționale.

După închiderea urnelor în Statele Unite, rezultatul final al alegerilor ar putea veni după câteva zile sau chiar câteva săptămâni.

Cel puțin 100 de milioane de persoane au votat deja prin corespondență sau în avans, ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca rezultatul final al alegerilor să fie aflat cu întârziere, conform BBC.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO