De ce a fost de fapt Hunter Biden eliberat din armată. Donald Trump, acuzat că răspândește informații false

Ultima actualizare: 07-11-2020 19:48
De ce a fost de fapt Hunter Biden eliberat din armată. Donald Trump, acuzat că răspândește informații false
Getty

Alegeri SUA 2020. Unul dintre punctele sensibile ale primei dezbateri dintre Donald Trump și Joe Biden a fost o discuție despre Hunter Biden, fiul candidatului democrat la funcția de președinte al Statelor Unite.

Candidatul democrat Joe Biden va câștiga alegerile din Statele Unite și va deveni al 46-lea președinte al țării, conform predicțiilor CNN.

Joe Biden a ajuns la 273 de voturi după ce a obținut victoria în statul Pennsylvania. Joe Biden a câștigat statul Pennsylvania cu o diferență de aproximativ 30.000 de voturi față de Donald Trump.

CITEȘTE ȘI: Alegeri SUA 2020. Cum funcționează sistemul de vot prin care este ales președintele Statelor Unite

Motivul pentru care Hunter Biden a fost eliberat din armată

 

„Hunter a fost dat afară din armată. A fost dat afară, eliberat dezonorabil din cauza consumului de cocaină. Și nu a avut un job până nu ați devenit vicepreședinte”, i-a spus președintele american Donald Trump contracandidatului său, conform Washington Post.

Deși Donald Trump a declarat că eliberarea fiului lui Biden a fost dezonorabilă, Washington Post subliniază că eliberarea lui Hunter a fost, de fapt, una administrativă.

Remarcile de acest gen perpetuează „o stigmatizare dăunătoare”, a comentat Matt Sutton, purtător de cuvânt al unui ONG privind consumul de droguri, în contextul în care unul din zece americani adulți au avut la un moment dat în viață o problemă cu consumul de droguri.

„Într-un timp în care aproximativ 70.000 de oameni din Statele Unite mor anual din cauza unei supradoze accidentale, este inadmisibil pentru un oficial de rang înalt să scoată în evidență persoanele care se confruntă cu consumul de substanțe”, a adăugat Sutton.

Hunter Biden a fost deschis cu privire la dependența de substanțe, povestind în detaliu abuzul de alcool și droguri, precum și încercările de a renunța, în cadrul unui interviu realizat în 2019 de New Yorker.

Pentru persoanele aflate în situații de acest gen, susținerea familiei este foarte importantă. Răspunsul lui Joe Biden la atacul lui Donald Trump a ilustrat susținerea pe care i-o oferă fiului său.

„Fiul meu, la fel ca multe alte persoane, la fel ca multe persoane pe care le aveți acasă, a avut o problemă cu drogurile. A depășit-o. A reparat-o. A lucrat la ea. Și sunt mândru de el”, a spus Biden.

Dependența de droguri, o problemă des întâlnită printre americani

 

Unul din zece adulți americani (23 de milioane) a avut de-a lungul vieții o problemă cu dependența de droguri, conform Institutului Național de Sănătate.

De asemenea, dependența de droguri nu este neapărat rezultatul unei activități ilegale. De foarte multe ori, americanii devin dependenți de opioide prin prescripții pe care le primesc de la medicii de familie.

Dependența de alcool este și mai des întâlnită. Mai exact, unul din opt americani sunt afectați de această problemă.

Cu toate acestea, multe persoane suferă de ambele dependențe, care sunt de foarte multe ori asociate cu afecțiuni psihologice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO