Rezultate alegeri SUA 2020. Joe Biden a câștigat alegerile și va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite

Ultima actualizare: 07-11-2020 20:25
Rezultate alegeri SUA 2020. Joe Biden a câștigat...
Alegeri SUA 2020. Cine e Joe Biden, noul președin...

Rezultate alegeri SUA 2020. Candidatul democrat Joe Biden a câștigat alegerile din Statele Unite și va deveni al 46-lea președinte al țării, conform predicțiilor CNN.

Joe Biden a ajuns la 273 de voturi după ce a obținut victoria în statul Pennsylvania, conform CNN.

Joe Biden a câștigat statul Pennsylvania cu o diferență de aproximativ 30.000 de voturi față de Donald Trump.

Joe Biden, noul președinte al Statelor Unite

 

Înainte de a candida la alegerile prezidențiale, Joe Biden a fost senator timp de peste 30 de ani și vicepreședinte pe durata celor două mandate ale lui Barack Obama.

Biden urmează să se adreseze americanilor într-un discurs oficial sâmbătă seară.

AFP califică anunţul drept "o victorie care marchează o turnură istorică pentru America şi pentru lume, după patru ani de ruptură în mandatul preşedintelui republican".

Mesajul lui Joe Biden, după victoria din alegerile prezidențiale

 

Joe Biden a postat un mesaj pe Twitter, la puțin timp după ce mai multe instituții media au anunțat că a câștigat alegerile.

„America, sunt onorat că m-ați ales să conduc țara noastră minunată. Munca ce ne așteaptă va fi grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii - chiar dacă m-ați votat sau nu. Voi păstra credința pe care v-ați pus-o în mine”, a scris Biden pe Twitter.

Kamala Harris: ''Avem mult de lucru. Haideţi să începem''

 

Kamala Harris, prima femeie aleasă vicepreşedinte al SUA, a promis sâmbătă să se apuce imediat de lucru, într-o primă declaraţie după anunţul victoriei lui Joe Biden la scrutinul prezidenţial, transmit AFP şi dpa.

"Acest scrutin înseamnă mult mai mult decât Joe Biden sau decât mine. Are legătură cu sufletul Americii şi cu disponibilitatea noastră de a lupta pentru el. Avem mult de lucru. Haideţi să începem", a scris ea pe Twitter.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO